Chimionul

chimionul

Origine: Chimionul este originar din zona Orientului Mijlociu si Egipt. Astazi este cultivat in cele mai calde tari, in special in India, Nordul Africii, China si Mexic.

Descriere: Chimionul este o planta mica umbelifera (florile asezate in umbrela). Semintele acesteia, folosite in alimentatie, au in jur de 3-6 mm in lungime si se folosesc uscate si/sau macinate.

Aroma: Chimonul are un gust dulce-picant , puternic si proaspat.

Intrebuintare si pastrare: Semintele de chimion se prajesc usor inainte de a le folosi atat intregi cat si macinate, deoarece in acest fel   aroma lor devine mai puternica.
Chimionul  se poate folosi si pisat/macinat in combinatie cu alte mirodenii pentru a intra in compozitia unor condimente complexe precum praful de curry.
Chimionul macinat trebuie pastrat intr-un dispozitiv ermetic pentru a se  mentine aroma picanta a  acestuia  mai mult timp.
Este recomandat sa se foloseasca cel mult o lingurita rasa, indiferent la ce  mancare l-ati utiliza (seminte sau macinat), deoarece in cantitati mai mari va elimina orice alta aroma din preparatul culinar respectiv.

Beneficii pentru sanatate:

Chimionul contine fier, vitamina E, calciu, potasiu, magneziu, zinc si uleiuri esentiale care-l fac benefic si pentru sanatate. Iata catave proprietati curative ale acestuia:

  • Ajuta digestia
  • Trateaza insomnia
  • Foarte util in boli respiratorii: astm, bronsite
  • Trateaza raceala
  • Inlatura anemia
  • Imbunatateste imunitatea organismului
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.