Chiftele in sos de marar

Savuroasele Chiftele in sos de marar sunt foarte aromate si satioase, au in plus si avantajul ca le putem prepara pentru masa de pranz, dar si pentru cina.

chiftele-in-sos-de-marar

Ingrediente Chiftele in sos de marar:

  • 1 kg carne tocata de porc+vita
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • 500 – 700 ml supa de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 felii de paine
  • 2-3 linguri smantana grasime minim 12%
  • 1-2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Ulei pentru prajit

Preparare Chiftele in sos de marar:

  • Puneti painea la inmuiat 10-15 minute, apoi stoarceti-o bine de apa si taiati-o in bucatele.
  • Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.
  • Puneti carnea tocata intr-o castron si mixati-o cu ceapa calita, usturoiul pisat, bucatelele de paine inmuiata, sarea, piperul boiaua.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie de chiftele omogena.
  • Formati chiftelele, dati-le prin faina si prajiti-le la foc mic in putin ulei pe ambele parti, intr-o tigaie mare.
  • Dupa ce sunt gata adaugati in tigaie supa de pui si mararul tocat, apoi lasati-le sa fiarba la foc mediu cateva minute.
  • Intre timp mixati faina cu smantana intr-un castronel, adaugati peste acestea 2-3 linguri din supa de pui fierbinte, apoi mixul format turnati-l peste chiftele si supa de pui.
  • Mixati continuu ingredientele pana cand sosul se ingroasa.
  • Serviti calde chiftelele in sos de marar alaturi de orez simplu, paste, sau piure de cartofi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.