Ceapa – cel mai utilizat aliment

Poate cel mai utilizat aliment, ceapa a fost cultivata prima data de egipteni acum 5000-6000 de ani. Contine sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf si mici cantitati de vitamina A, C, B1, B2.
Daca vrem sa o utilizam in scopuri medicinale cel mai bine este cruda deoarece prin fierbere sau prajire isi pierde o mare parte din proprietati.

Recomandari terapeutice:

  • Bronsita, tuse: ceaiul de ceapa este foarte bun pentru tratarea tusei si a bronsitei
  • Contribuie la buna functionare a circulatiei sangelui, fiind utila deci in:arterioscleroza, hipertensiune, colesterol marit, angina pectorala
  • Diuretic: favorizeaza eliminarea lichidelor, deci e util in cazuri de obezitate, reumatism, guta, artrita, diabet, edeme;
  • Faptul ca este un bun diuretic permite organismului sa elimne toxinele din organism fiind recomandat si in cazul urticariei
  • Antibiotic natural: datorita continutului de sulf, ceapa este una dintre cele mai puternice remedii contra infectiilor: din tractul respirator (gripa, raceala, sinuzite, bronsite, faringite), din tractul digestiv (viermi intestinali, candidoza intestinala), din sistemul excretor (nefrite, cistite).
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.