Cartofi noi in sos de rosii

Savurosii Cartofi noi in sos de rosii sunt perfecti pentru o cina copioasa cu putine calorii. Se pot servi ca atare sau ca si garnitura langa un file de peste preparat la gratar.

Cartofi noi in sos de rosii

Ingrediente Cartofi noi in sos de rosii:

  • 1 kg cartofi noi curatati d ecoaja si taiati pe jumatate
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita paprika
  • 2 borcane rosii in bulion tocate
  • 70 grame pasta de tomate
  • 2 lingurite zahar
  • 1 legatura ceapa verde tocata marunt
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi noi in sos de rosii:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Mixati cartofii cu uleiul de masline intr-o tava de cuptor.
  • Condimentati-i cu sare si piper.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de o ora sau pana sunt gata.
  • Incingeti uleiul de floarea soarelui int-o tigaie si caliti in acesta ceapa si usturoiul la foc mic, timp de 2-3 minute.
  • Adaugati apoi paprika, rosiile in bulion, pasta de tomate si zaharul.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute sau pana cand sosul format se ingroasa.
  • Turnati jumatate din sosul de rosii si paprika obtinut, intr-o tava de copt.
  • Asezati jumatate din cartofii copti anterior, turnati apoi restul de sos, iar in final cealalta jumatate de cartofi copti.
  • Deasupra garnisiti cu ceapa verde tocata si serviti imediat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.