Cartofi cu unt si lapte

Agendautila » Retete culinare » Garnituri pentru fripturi » Cartofi cu unt si lapte

 

Cartofii cu unt si lapte sunt o alternativa delicioasa la piureul clasic de cartofi cu unt si lapte. Se pot servi ca atare sau alaturi de o friptura de porc, vita sau  pui preparata la gratar sau la cuptor. Din ingredientele de mai jos se obtin 4 portii cartofi cu unt si lapte.

Cartofi cu unt si lapte1

Ingrediente Cartofi cu unt si lapte:

  • 800 grame cartofi
  • 1 litru lapte
  • 20 grame unt
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi cu unt si lapte:

  • Spalati si curatati cartofii de coaja, apoi taiatii in bucatele aproximativ egale.
  • Punetii intr-o cratita antiaderenta si fierbetii in lapte timp de 25-30 minute amestecand din cand in cand.
  • Adaugati sare si piper.
  • Cand cartofii s-au fiert, laptele fiind aproape in totalitate absorbit, inchideti focul, adaugati untul si amestecati.
  • Cartofii fierti in lapte se servesc calzi.

Cartofi cu unt si lapte2

  • O portie de 200 grame cartofi cu unt si lapte contine 450 de calorii.
  • Timpul de preparare necesar acestei retete este de 10 minute, iar timpul de gatire de 30 de minute.
  • Nota: Puteti garnisi cartofii cu unt si lapte cu patrunjel proaspat tocat.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Cartofi cu unt si lapte” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.