Cartofi copti cu sos de usturoi si smantana

O mancare simpla, consistenta, si mai ales gustoasa o obtineti preparand savurosii Cartofi copti cu sos de usturoi si smantana. Se pot servi ca atare sau ca si garnitura langa orice tip de friptura.

Cartofi copti cu sos de usturoi si smantana

Ingrediente Cartofi copti cu sos de usturoi si smantana:

  • 4-5 cartofi marime medie
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Ulei

Preparare Cartofi copti cu sos de usturoi si smantana:

  • Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
  • Spalati cartofii in coaja, apoi stergeti-i cu un prosop de hartie.
  • Inveliti fiecare cartof in folie de aluminiu (in prealabil ungeti si cartofii si foliile cu care-i inveliti cu putin ulei).
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  • Aranjati cartofii inveliti in folie de aluminiu pe toata suprafata tavii de copt.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de 45-55 minute.
  • Intre timp preparti sosul de usturoi si smantana:
  • Incingeti ulei intr-o tigaie si caliti timp de cateva minute cateii de usturoi, pana cand acestia se inmoaie.
  • Scurgeti cateii de usturoi de ulei, apoi pisatii.
  • Intr-un castron mixati usturoiul calit pisat impreuna cu smantana, sarea si piperul.
  • Mixati pana cand obtineti un sos omogen.
  • Lasati cartofii copti sa se raceasca 10-15 minute, apoi taiatii in felii de cca. ½ cm si aranjatii pe un platou.
  • Decorati fiecare felie de cartof cu cate o lingurita din sosul de smantana format anterior.
  • Deasupra garnisiti cu patrujelul proaspat tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.