Vinete la cuptor cu parmezan

Agendautila » Retete culinare » Idei de aperitive » Vinete la cuptor cu parmezan

 

Vinete la cuptor cu parmezan reprezinta o specialitate culinara deosebita. Combinatia vinete, bacon, parmezan, branza de capra si oua fac din acest preparat un adevarat deliciu culinar.

Se pot servi atat ca aperitiv, dar si ca fel principal de mancare la masa de pranz sau la cina.

vinete la cuptor cu parmezan1

Ingrediente Vinete la cuptor cu parmezan:

  • 800 grame vinete
  • 3 oua
  • 50 grame parmezan
  • 50 grame branza de capra
  • 100 ml lapte
  • 300 grame cas
  • 80 grame bacon
  • 20 grame pesmet
  • Unt cat o nuca
  • Sare
  • Ulei

Preparare Vinete la cuptor cu parmezan:

  • Taiati vinetele in felii subtiri (jumatate de centimetru) pe lungime, dati-le prin faina si prajiti-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte intr-o tigaie antiaderenta cu mult ulei (vinetele absorb mult ulei) .

vinete la cuptor cu parmezan2

  • Ungeti cu unt un vas Jena, presarati deasupra pesmetul; aranjati primul strat de vinete (jumatate din cantitatea de vinete).
  • Deasupra vinetelor adaugati jumatate din casul taiat cubulete si baconul taiat feliute subtiri.

vinete la cuptor cu parmezan3vinete la cuptor cu parmezan4

  • Bateti ouale intr-un castron, adaugati  laptele, parmezanul ras si branza de capra rasa.
  • Turnati deasupra vasului Jena jumatate din compozitia de oua, lapte si branza.

vinete la cuptor cu parmezan5

  • Adaugati apoi cealalta jumatate din cantitatea de vinete, deasupra ei casul ramas, apoi turnati compozitia de oua, lapte si branza ramasa.
  • Dati vasul Jena in cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute.
  • Vinete la cuptor cu parmezan se servesc calde.

vinete la cuptor cu parmezan6

  • O portie de vinete la cuptor cu parmezan de 200 grame contine 230 de calorii.
  • Timpul de preparare este de 40 de minute, iar timpul de gatire de 30 de minute.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Vinete la cuptor cu parmezan” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.