Tort cu mere

336 Shares

Aromat, usor de preparat, deliciosul Tort cu mere, este perfect la orice ocazie. Blatul pufos combinat cu merele coapte si frisca delicata, alcatuiesc un desert apetisant si savuros.

Tort cu mere
Ingrediente Tort cu mere:

  • 6-7 mere
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 6 linguri zahar + 200 grame zahar pentru caramelizat
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru ornat:

  • 500-600 ml frisca

Preparare Tort cu mere:

  • Curatati merele de coaja si scoateti-le samburi.
  • Puneti cele 200 grame intr-o cratita cu diametrul de 26 cm, caramelizati-l la foc mic, apoi intoarceti cratita pe toate partile, pentru ca zaharul camarelizat sa ajunga si pe marginile cratitei.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade celsius, asezati merele scobite pe toata suprafata cratitei cu zahar caramelizat.
  • Dati merele in cuptor pentru 15 minute pentru a se rumeni usor.

Intre timp, se prepara blatul:

  • Se bat albusele spuma cu zaharul pana cand devin rigide.
  • Se adauga apoi galbenusele, apa rece, iar in final faina mixata cu praful de copt.
  • Turnati compozita obtinuta peste merele coapte, nivelati, dati in cuptor din nou cratita pentru inca 20 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tortul din cuptor, lasati-l sa se raceasca putin, apoi rasturnati cratita cu grija pe un platou.
  • Lasati sa se raceasca complet (in jur de o ora), apoi scoateti usor cratita.
    Decorati tortul de mere cu frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.