Tort cu cacao simplu

Un desert perfect pentru orice ocazie este deliciosul Tort cu cacao simplu. Blatul umed si glazura cremoasa ii confera o textura si un aspect fabulos.

Tort cu cacao simplu

Ingrediente Tort cu cacao simplu:

Blat Tort cu cacao simplu:

  • 30 grame cioolata cu lapte rupta in bucatele
  • 1/2 cana cafea fierbinte
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 cana pudra de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura Tort cu cacao simplu:

  • 60 grame ciocolata dark rupta in bucatele
  • 1/4 cana smantana pentru frisca
  • 15 grame unt la temperatura camerei

Preparare Tort cu cacao simplu:

  • Incingeti cuptorul la 160 grade celsius.
  • Ungeti cu unt o forma rotunda de tort cu diametrul de 18 cm.
  • Intr-un castron puneti cele 30 grame de ciocolata cu lapte rupta in bucatele impreuna cu cafeaua fierbinte.
  • Mixati ingredientele pana cand ciocolata s-a topit si compozitia obtinuta este omogena.
  • Intr-un alt castron mixati faina cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt.
  • Cu ajutorul mixerului amestecati oul impreuna cu uleiul, smantana si esenta de vanilie.
  • Adaugati treptat peste aceste ingrediente compozitia din ciocolata+cafea obtinuta anterior.
  • Incorporati apoi ingredientele uscate mixate anterior (faina+zahar+cacaua+praful de copt).
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia de blat in forma de tort pregatita anterior si dati-o in cuptorul incins timp de 50-60 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet in forma de copt.

Intre timp preparati glazura:

  • Incalziti smantana pentru frisca pana cand aproape fierbe, apoi turnati-o peste ciocolata dark, pe care ati pus-o intr-un castron.
  • Mixati pana cand ciocolata se topeste, apoi adaugati untul.
  • Turnati glazura obtinuta peste blat in centrul acestuia, astfel incat s-o puteti intinde apoi si pe marginile blatului.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.