Prajitura cu mere simpla
Prajitura cu mere simpla este o prajitura pufoasa ce poate fi preparata in orice anotimp. E de preferat sa folositi mere golden sau ionatane, insa puteti folosi orice soiuri de mere doriti.
Ingrediente Prajitura cu mere simpla:
Aluat:
- 150 ml ulei
- 1 cana zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 pahar apa minerala
- Faina cat cuprinde ( 400/500 grame)
Umplutura de mere:
- 1 kg mere
- 200 grame zahar tos
- 1 lingurita scortisoara macinata
Preparare Prajitura cu mere simpla:
- Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de cuptor dreptunghiulara.
- Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
- Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron (faina pentru inceput – cam 400 grame).
- Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp de 6-8 minute cu mainile infainate si adaugati faina dupa caz.
- Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
- Presarati faina pe masa de lucru si intindeti prima parte din aluat astfel incat sa obtineti o foaie de marimea tavii pregatita anterior.
- Asezati cu grija prima foaie de aluat in tava de cuptor pregatita anterior.
Umplutura de mere:
- Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul si dati-le la la foc mediu.
- Adaugati scortisoara, mixati continuu timp de 7-8 minute, luati compozitia de mere de pe foc.
- Puneti umplutura de mere in tava de copt , peste prima foaie de aluat si nivelati-o cu ajutorul unei linguri.
- Intindeti cea de-a doua foaie de aluat, apoi asezati-o peste umplutura de mere cat mai uniform.
- Dati prajitura cu mere simpla in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau pana se rumeneste.
- Lasati-o sa se raceasca complet apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:
am o reteta asemanatoare numai ca se pune si lapte
e foarte buna prajitura si fara lapte! am factu reteta si e OK