Prajitura cu mere simpla

Prajitura cu mere simpla este o prajitura pufoasa ce poate fi preparata in orice anotimp. E de preferat sa folositi mere golden sau ionatane, insa puteti folosi orice soiuri de mere doriti.

Prajitura cu mere simpla

Ingrediente Prajitura cu mere simpla:

Aluat:

  • 150 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 pahar apa minerala
  • Faina cat cuprinde ( 400/500 grame)

Umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 200 grame zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Preparare Prajitura cu mere simpla:

  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de cuptor dreptunghiulara.
  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
  • Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron (faina pentru inceput – cam 400 grame).
  • Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp de 6-8 minute cu mainile infainate si adaugati faina dupa caz.
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.
  • Presarati faina pe masa de lucru si intindeti prima parte din aluat astfel incat sa obtineti o foaie de marimea tavii pregatita anterior.
  • Asezati cu grija prima foaie de aluat in tava de cuptor pregatita anterior.

Umplutura de mere:

 

  • Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul si dati-le la la foc mediu.
  • Adaugati scortisoara, mixati continuu timp de 7-8 minute, luati compozitia de mere de pe foc.
  • Puneti umplutura de mere in tava de copt , peste prima foaie de aluat si nivelati-o cu ajutorul unei linguri.
  • Intindeti cea de-a doua foaie de aluat, apoi asezati-o peste umplutura de mere cat mai uniform.
  • Dati prajitura cu mere simpla in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau pana se rumeneste.
  • Lasati-o sa se raceasca complet apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.