Prajitura cu gem de caise
Prajitura cu gem de caise este un desert foarte gustos, usor de preparat. Puteti inlocui gemul de caise cu gem de piersici sau de prune, dupa preferinte.
Ingrediente Prajitura cu gem de caise:
- 150 grame zahar
- 6 oua
- 250 grame unt topit
- 1 pachet praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 1/2 cani faina
- Coaja rasa de la portocala
- 400 grame gem de caise
Preparare Prajitura cu gem de caise:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati untul topit, coaja de portocala, esenta de vanilie, mixati.
- Incorporati faina impreuna cu praful de copt treptat.
- Opriti 1 cana din aluatul sfaramicios obtinut, si pastrati-o pentru mai tarziu.
- Ungeti cu unt o tava de copt.
- Turnati restul de aluat in tava de copt pregatita anterior.
- Deasupra acestuia puneti gemul de caise, nivelati-l cu ajutorul unei linguri.
- Presarati aluatul sfaramicios oprit anterior pe toata suprafata gemului de caise.
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Dati prajitura cu gem de caise in cuptorul incins timp de 35-45 minute sau pana cand aluatul de la suprafata este rumenit.
- Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati.
- Puteti decora cu zahar pudra si cirese confiate.
Please follow and like us: