Omleta la cuptor cu bacon si jambon

O cina apetisanta, copioasa, si mai ales gustoasa o puteti obtine preparand Omleta la cuptor cu bacon si jambon. Din ingredientele de mai jos vor rezulta in jur de 8 portii ce se pot servi alaturi de o salata verde simpla sau de legume preparate la abur ori la gratar.

Omleta la cuptor cu bacon si jambon

Ingrediente Omleta la cuptor cu bacon si jambon:

  • 12 oua
  • 50 grame bacon taiat cubulete
  • 250 grame jambon sau sunca de Praga taiata cubulete
  • 150 grame paine mai veche rupta in bucatele
  • 1 legatura ceapa verde taiata rondele
  • Sare
  • Piper
  • Unt
  • Pesmet

Preparare Omleta la cuptor cu bacon si jambon:

  • Curatati ceapa verde, spalati-o, scurgeti-o bine de apa, apoi taiati-o in rondele.
  • Intr-un castron mare bateti ouale cu sarea si piperul.
  • Adaugati apoi bucatelele de bacon, jambon/sunca si ceapa.
  • Incorporati in final bucatile de paine.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt, apoi presarati pesmet intr-o forma rotunda de copt cu diametrul de cca. 18 cm.
  • Turnati in aceasta compozitia de omleta obtinuta anterior.
  • Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati-o in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 50 minute sau pana cand compozitia se incheaga.
  • Lasati-o Omleta la cuptor cu bacon si jambon sa se raceasca timp de 5 minute, apoi taiati-o in bucati si serviti-o calda.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.