Omleta cu cartofi la cuptor

Omleta cu cartofi la cuptor este un preparat culinar foarte gustos. Combinatia cartofi, oua, coriandru, oregano, ceapa, ii dau acesteia o aroma deosebita. In plus are avantajul ca se poate servi atat la micul dejun, la masa de pranz ca aperitiv, dar si la cina alaturi de o salata simpla de rosii sau castraveti.

Omleta cu cartofi la cuptor

Ingrediente Omleta cu cartofi la cuptor:

  • 450 grame cartofi taiati in felii de cca. 6 mm
  • 1 ardei kapia copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa taiata julien
  • 1/4 cana lapte cu grasime redusa
  • Coriandru proaspat tocat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 6 oua mari
  • 3 albuse
  • Sare
  • Piper

Preparare Omleta cu cartofi la cuptor:

  • Spalati ardeiul kapia copt, scoatetii semintele si taiati-l in bucatele.
  • Taiati cartofii cu ajutorul robotului de bucatarie in felii de cca. 6 mm grosime.
  • Puneti feliile de cartofi sa fiarba intr-o craticioara la foc mic timp de 10 minute, apoi strecuratii si punetii deoparte.
  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Puneti o lingura ulei de masline sa se incinga la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta.
  • Adaugati ceapa taiata julien si caliti-o timp de 5 minute sau pana cand se rumeneste usor, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Intr-un castron mare bateti cele 6 oua impreuna cu cele 3 albuse de ou.
  • Adaugati in compozitie coriandrul proaspat tocat, laptele, oregano, sarea, piperul.
  • Incorporati apoi cu grija feliile de cartofi fierte anterior scurse de apa, ardeiul kapia copt tocat anterior si ceapa rumenita.
  • Puneti din nou tigaia pe foc, adaugati inca o lingura ulei de masline si lasati-o sa se incinga bine.
  • Turnati apoi compozitia de omleta cu cartofi pregatita anterior.
  • Lasati-o la foc mediu 2-3 minute, apoi puneti-o in cuptorul incins timp de 10 minute sau pana cand aceasta este coapta.
  • Serviti calda Omleta cu cartofi la cuptor.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon44

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.