Omleta cu cartofi la cuptor
Omleta cu cartofi la cuptor este un preparat culinar foarte gustos. Combinatia cartofi, oua, coriandru, oregano, ceapa, ii dau acesteia o aroma deosebita. In plus are avantajul ca se poate servi atat la micul dejun, la masa de pranz ca aperitiv, dar si la cina alaturi de o salata simpla de rosii sau castraveti.
Ingrediente Omleta cu cartofi la cuptor:
- 450 grame cartofi taiati in felii de cca. 6 mm
- 1 ardei kapia copt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa taiata julien
- 1/4 cana lapte cu grasime redusa
- Coriandru proaspat tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 6 oua mari
- 3 albuse
- Sare
- Piper
Preparare Omleta cu cartofi la cuptor:
- Spalati ardeiul kapia copt, scoatetii semintele si taiati-l in bucatele.
- Taiati cartofii cu ajutorul robotului de bucatarie in felii de cca. 6 mm grosime.
- Puneti feliile de cartofi sa fiarba intr-o craticioara la foc mic timp de 10 minute, apoi strecuratii si punetii deoparte.
- Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Puneti o lingura ulei de masline sa se incinga la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta.
- Adaugati ceapa taiata julien si caliti-o timp de 5 minute sau pana cand se rumeneste usor, apoi luati tigaia de pe foc.
- Intr-un castron mare bateti cele 6 oua impreuna cu cele 3 albuse de ou.
- Adaugati in compozitie coriandrul proaspat tocat, laptele, oregano, sarea, piperul.
- Incorporati apoi cu grija feliile de cartofi fierte anterior scurse de apa, ardeiul kapia copt tocat anterior si ceapa rumenita.
- Puneti din nou tigaia pe foc, adaugati inca o lingura ulei de masline si lasati-o sa se incinga bine.
- Turnati apoi compozitia de omleta cu cartofi pregatita anterior.
- Lasati-o la foc mediu 2-3 minute, apoi puneti-o in cuptorul incins timp de 10 minute sau pana cand aceasta este coapta.
- Serviti calda Omleta cu cartofi la cuptor.
Please follow and like us:
I-ti multumesc pentru reteta , am incercat-o si a iesit de nota 10
Cu placere !