Dovlecei rotunzi umpluti cu carne si ciuperci

Un pranz delicios, usor de facut, il obtineti preparand savurosii Dovlecei rotunzi umpluti cu carne si ciuperci. Puteti folosi zucchini in locul dovleceilor, rezultatul final va fi la fel de gustos.

dovlecei-rotunzi-umpluti-cu-carne-si-ciuperci-ff
Ingrediente Dovlecei rotunzi umpluti cu carne si ciuperci:

  • 4 dovlecei/zucchini rotunzi

Umplutura:

  • 100 grame orez
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 250 grame carne tocata (porc/pui/vita)
  • 200 grame ciuperci taiate marunt
  • 3 rosii taiate in bucatele
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

Sos:

  • 2 cani rosii in bulion
  • Busuioc uscat
  • Sare
  • Piper

Preparare Dovlecei rotunzi umpluti cu carne si ciuperci:

  • Spalati bine dovleceii/zucchini,taiati-le capacele, apoi scobiti-i cu lingurita, lasandu-le coaja de cca. 5 mm grosime.

Umplutura:

  • Intr-o tigaie incingeti 2 linguri ulei la foc mic.
  • Caliti in acesta ceapa tocata si ciupercile taiate marunt timp de 3-4 minute, amestecand continuu.
  • Adaugati apoi orezul spalat in prealabil, amestecati, adaugati carnea tocata.
  • Mixati putin ingredientele pana se calesc usor, apoi adaugati rosiile taiate in bucatele; condimentati cu sare si piper.
  • Lasati ingredientele pe foc inca 3-4 minute, stingeti focul si lasati compozitia obtinuta sa se raceasca putin.
  • Umpleti dovleceii/zucchini rotunzi cu compozitia obtinuta, apoi puneti capacele peste acestia.
  • Asezati dovleceii umpluti cu carne si ciuperci intr-o tava ceramica sau Jena.

Sosul:

  • Mixati rosiile in bulion cu busuiocul uscat, sarea, piperul, apoi turnati sosul obtinut in tava cu dovleceii rotunzi umpluti cu carne si ciuperci.
  • Dati dovleceii in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de o ora.
  • Serviti-i calzi garnisiti cu smantana sau iaurt.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.