Chiftelute din carne de curcan cu morcovi

Indiferent ca le preparam ca aperitiv, fel principal de mancare, ori pentru o cina copioasa, delicioasele Chiftelute din carne de curcan cu morcovi sunt foarte savuroase.

Chiftelute din carne de curcan cu morcovi

Ingrediente Chiftelute din carne de curcan cu morcovi:

  • 400 grame carne tocata de curcan
  • 1 ou batut
  • 1/2 cana gris
  • 10 grame unt
  • 2 morcovi mici
  • Sare
  • Piper
  • Marar proaspat tocat
  • Ulei pentru prajit

Preparare Chiftelute din carne de curcan cu morcovi:

  • Curatati morcovii de coaja, spalati-i, dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Intr-o tigaie topiti untul si sotati cateva minute morcovii dati pe razatoare , mixandu-i din cand in cand.
  • Intr-un bol puneti carnea tocata, oul batut, apoi condimentati-o cu sare si piper.
  • Adaugati peste aceasta morcovul sotat, grisul si mararul proaspat tocat.
  • Mixati bine ingredientele cu ajutorul mainilor pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Lasati compozitia la frigider 40-50 de minute, apoi formati din aceasta chiftelutele.
  • Incingeti ulei intr-o tigaie mare si prajiti pe ambele parti chiftelutele din carne de curcan cu morcovi pana cand sunt gata.
  • Se servesc calde alaturi de o garnitura de cartofi sau orez, sau langa o salata mixta.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.