Budinca de orez cu mere si sos de smantana

Banalul orez cu lapte, poate deveni un desert fabulos, daca il combinam cu mere si smantana. Astfel, preparand delicioasa Budinca de orez cu mere si sos de smantana, obtineti un dulce apetisant si savuros.

budinca-de-orez-cu-mere-si-sos-de-smantana
Ingrediente Budinca de orez cu mere si sos de smantana:

  • 200 grame orez pentru risotto
  • 700 ml lapte
  • 600 grame mere (dupa ce le-ati ras)
  • 15 grame unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara

Sos de smantana:

  • 150 ml smantana grasime 18%
  • 2 linguri zahar vanilat Bourbon
  • 50 grame zahar brun

Preparare Budinca de orez cu mere si sos de smantana:

  • Spalati merele, curatati-le de coaja, dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Punti intr-o tigaie mare untul sa se topeasca.
  • Adaugati merele rase, cele 2 linguri zahar si sucul de lamaie.
  • Mixati 5-7 minute continuu, luati tigaia de pe foc si adaugati scortisoara in compozitie.
  • Puneti laptele la fiert intr-o cratita marime medie.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca adaugati orezul, pe care in prealabil l-ati spalat.
  • Mixati si lasati orezul sa fiarba pana cand acesta se inmoaie, apoi se ia cratita de pe foc (nu trebuie sa fie fiert in totalitate).
  • Ungeti cu putin unt o tava Jena si turnati pe fundul acesteia jumatate din cantitatea de orez partial fiert in lapte.
  • Nivelati, apoi intindeti compozitia de mere obtinuta anterior.
  • Turnati restul de orez fiert in lapte peste mere, nivelati.

Sos de smantana:

  • Separat, intr-un castronel mixati smantana cu zaharul vanilat si orezul brun.
  • Turnati sosul obtinut peste ultimul strat de orez.
  • Dati budinca de orez cu mere si sos de smantana in cuptorul incins la 190 grade celsius timp de 40-50 minute.
  • Lasati Budinca de orez cu mere si sos de smantana sa se raceasca complet, dati-o la frigider cel putin 2 ore, apoi serviti-o.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.