Tort cu Nutella si alune de padure

Deliciosul Tort cu Nutella si alune de padure se prepara usor si este extraordinar de savuros. Puteti sa-l serviti cu frisca sau cu dulceata de cirese amare.

Tort cu Nutella si alune de padure

Ingrediente Tort cu Nutella si alune de padure:

Blatul:

  • 6 oua
  • 125 grame unt la temperatura camerei
  • 400 grame Nutella
  • 100 grame alune de padure prajite macinate
  • 100 grame ciocolata neagra topita
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 150 grame ciocolata neagra rupta in bucati
  • 100 grame smantana pentru frisca

Preparare Tort cu Nutella si alune de padure:

  • Bateti albusurile spuma intr-un castron.
  • In alt castron mixati untul cu Nutella, apoi adaugati galbenusurile pe rand.
  • Dupa incorporarea tuturor galbenuselor, turnati in compozitie ciocolata topita.
  • Incorporati apoi albusele batute spuma, esenta de rom si alunele macinate.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt si presarati putina faina pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de 24 cm.
  • Asezati apoi peste aceasta hartie de copt.
  • Turnati compozitia de blat obtinuta anterior in tava rotunda.
  • Dati blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet in tava de copt, scoateti-l apoi cu grija asezandu-l pe un platou de tort, in acelasi timp detasati hartia de copt.

Glazura:

  • Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand aceasta ajunga aproape sa fiarba puneti in cratita ciocolata negra rupta in bucati.
  • Mixati 2-3 minute ingredientele, pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza cu smantana, apoi turnati-o peste blatul racit.
  • Decorati tortul cu alune de padure intregi si dati-l la frigider timp de 2-3 ore, dupa ce glazura s-a racit complet.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.