Rulada de carne tocata

Aperitiv sau fel principal de mancare, Rulada de carne tocata este un preparat culinar foarte gustos. Se poate servi alaturi de o salata verde simpla sau cu muraturi.

rulada de carne tocata

Ingrediente Rulada de carne tocata:

  • 1.5 kg carne tocata de porc
  • 1 ou batut
  • 3 felii de paine uscata inmuiate in lapte
  • 2 cepe tocate marunt
  • 100 grame bacon taiat cubulete
  • 2-3 muraturi tocate marunt
  • 3 lingurite boia dulce
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper
  • 6 oua fierte tare pentru umplere
  • Ulei

Preparare Rulada de carne tocata:

  • Incingeti putin ulei intr-o tigaie.
  • Adaugati ceapa si caliti-o 5-6 minute impreuna cu baconul, amestecand ingredientele din cand in cand.
  • Inmuiati painea in lapte.
  • Intr-un castron mare mixati carnea tocata cu oul batut si paine inmuiata in lapte (scursa apoi de lapte) pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati baconul si ceapa calite anterior, muraturile tocate, patrunjelul, boiaua dulce, sarea piperul.
  • Pe o folie de aluminiu presarati putin pesmet, apoi intindeti mixul de carne tocata sub forma dreptunghiulara.
  • Asezati ouale fierte la mijloc, rulati strans, apoi asezati rulada (fara folie) intr-o tava unsa cu ulei.
  • Dati rulada de carne tocata in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de o ora sau pana se rumeneste.
  • Lasati-o sa se raceasca 10 minute, apoi taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.