Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci

94 Shares

Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci are toate atuurile unui desert de succes: este cremoasa, contine fructe, are foi usor de facut.

Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci

Ingrediente Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci:

Foile:

  • 5 oua
  • 200 ml apa
  • 150 grame margarina
  • 200 grame faina
  • 1 varf cutit sare

Crema de vanilie:

  • 3 plicuri budinca vanilie Dr. Oetker
  • 1.2 litri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Umplutura cu branza de vaci:

  • 200 grame branza de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mare compot (piersici/caise/ananas etc.)

Preparare Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci:

Foile:

  • Intr-o cratita topiti margarina impreuna cu apa la foc mic.
  • Dupa ce margarina s-a topit si s-a omogenizat cu apa, adaugati faina si praful de sare, mixati 2-3 minute continuu cu un tel, pana cand se desprinde aluatul de pe vas, apoi luati cratita de pe foc.
  • Lasati putin sa se raceasca, apoi adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
  • Aluatul obtinut, de consistenta moale, se imparte in doua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Cu ajutorul unei linguri, intindeti jumatate din aluatul moale obtinut pe toata suprafata tavii de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius 15-20 minute (nu se deschide usa cuptorului in acest timp).
  • Foaia obtinuta va fi subtire, crocanta, usor umflata.
  • Se repeta procedeul cu cea de-a doua parte din aluat, obtinandu-se in final doua foi.

Intre timp se prepara crema:

  • Pregatiti cele trei plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 3 plicuri se amesteca cu cele 10 linguri de zahar si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.

Umplutura cu branza:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pana obtineti o frisca omogena.
  • Adaugati branza de vaci, mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Scurgeti bine fructele din compot, apoi taiati-le in bucatele mici.

Asamblare Prajitura cu crema vanilie si branza de vaci:

  • Pe un platou de prajituri asezati una din foile subtiri obtinute.
  • Deasupra intindeti crema de vanilie.
  • Peste ea adaugati bucatelele de fructe din compot, scurse bine de zeama.
  • Intindeti umplutura cu branza.
  • Peste aceasta asezati cea de-a doua foaie subtire coapta anterior.
  • Se lasa la frigider 3-4 ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.