Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura cu ciocolata si cocos este un desert savuros, usor sofisticat. Prepararea acesteia poate parea putin anevoioasa, insa rezultatul obtinut este fantastic.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si cocos:
Blatul de ciocolata:
- 120 grame ciocolata dark rupta in bucati
- 120 grame unt taiat in bucatele
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana faina
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana migdale rumenite, taiate in bucatele
Stratul de cocos:
- 1 1/2 cana fulgi de cocos
- 1/3 cana sirop de artar/miere
- 16 migdale intregi rumenite
Glazura de ciocolata:
- 60 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
- 60 grame ciocolata dark rupta in bucatele
- 1/2 cana smantana pentru frisca
- 2 linguri sirop de artar/miere
Preparare Prajitura cu ciocolata si cocos:
Blatul:
- Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Puneti o folie de aluminiu intr-o tava patrata de cuptor 25×25 cm (foaia de aluminiu sa depaseasca marginea tavii cu cel putin 3 cm pe fiecare parte).
- Ungeti folia de aluminiu cu putin ulei.
- Puneti ciocolata si untul sa se topeasca pe bain-marie, mixati din cand in cand, luati apoi crema obtinuta de pe foc si lasati-o sa se raceasca cel putin 10 minute.
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati apoi mixul de ciocolata+unt realizat anterior.
- Incorporati faina treptat, apoi adaugati esenta de vanilie si migdalele rumenite taiate in bucati.
- Turnati aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior si dati-l in cuptorul incins timp de 35-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul prajiturii sa se raceasca complet, apoi dati-l la frigider cel putin 2 ore.
Stratul de cocos:
- Puneti fulgii de cocos intr-un blender si mixati cateva secunde apasand functia PULSE.
- Adaugati siropul de artar si mixati pana cand cocosul se inmoaie.
- Scoateti tava cu blatul prajiturii din frigider.
- Luati marginile foii de aluminiu si scoateti blatul din tava de copt.
- Intoarceti blatul pe un fund de lemn de dimensiuni mai mari, si indeparati usor folia de alumniu.
- Reintoarceti blatul usor cu fata in sus.
- Taiati partial (maxim 0.5 cm din grosimea blatului) prajitura in 16 patrate.
- Cu ajutorul unei spatule intindeti statul de cocos obtinut anterior din fulgii de cocos si siropul de artar.
- Aranjati cele 16 migdale intregi rumenite in mijlocul patratelor semi-taiate ale prajiturii (deasupra statului de cocos), impingandu-le usor in blat pentru a sta fix.
Glazura de ciocolata:
- Puneti bucatile de ciocolata si laptele intr-un blender si mixati pana cand ciocolata este taiata fin.
- Turnati compozitia intr-un castron.
- Intr-o craticioara puneti smantana de frisca si siropul de artar sa fiarba la foc mic.
- Turnati apoi compozita fierbinte peste cea de ciocolata si lapte obtinuta anterior si mixati pana cand ciocolata este topita complet si glazura este neteda.
- Turnati usor glazura obtinuta anterior pe toata suprafata prajiturii (dupa ce ati aranjat migdala in mijlocul fiecarui patrat).
- Migdalele intregi trebuie sa fie acoperite pe glazura, si in acelasi timp trebuie sa le distingeti.
- Dati prajitura cu ciocolata si cocos la frigider pana cand glazura este usor intarita.
- Taiati apoi complet prajitura in 16 patrate, fiecare trebuie sa aiba o migdale in top.
arata grozav!!!!