Oua coapte in cuptor cu sunca si smantana

O cina rapida, savuroasa, foarte usor de facut, o obtineti preparand delicioasele Oua coapte in cuptor cu sunca si smantana. Se pot servi alaturi de cartofi copti sau alaturi de o salata simpla verde.

Oua coapte in cuptor cu sunca si smantana

Ingrediente Oua coapte in cuptor cu sunca si smantana:

  • 250 grame smantana cu grasime 20%
  • 10 oua
  • 200 grame bacon, sunca Praga sau alte mezeluri taiate cubulete
  • 100 grame branza rasa (telemea de capra/oaie, mozzarella, cheddar, etc.)
  • 2 linguri pesmet
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

Preparare Oua coapte in cuptor cu sunca si smantana:

  • Ungeti cu ulei un vas ceramic sau Jena rotund.
  • Puneti smantana pe fundul vasului, apoi spargeti peste aceasta cele 10 oua, ca si cum ati face oua ochiuri.
  • Condimentati ouale cu sare si piper.
  • Deasupra aranjati cubuletele de bacon/sunca Praga sau alte mezeluri, iar peste acestea puneti branza rasa.
  • Deasupra presarati uniform pesmetul, apoi dati vasul in cuptorul incins la 200 grade Celsius aproximativ 20-25 minute, sau pana cand se rumeneste.
  • Ouale coapte in cuptor cu sunca si smantana se servesc calde.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.