Chiftele din cod si cartofi

Un aperitiv rapid, gustos, apetisant, si nu in ultimul rand satios, il obtineti preparand delicioasele Chiftele din cod si cartofi.

Chiftele din cod si cartofi

Ingrediente Chiftele din cod si cartofi:

  • 400 grame file de cod
  • 4-5 cartofi
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare
  • Piper
  • 1 ou mare batut
  • Pesmet
  • Ulei
  • Patrunjel proaspat tocat

Preparare Chiftele din cod si cartofi:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i si fierbeti-i in apa cu sare.
  • Strecurati-i, lasati-i sa se raceasca 20 minute, apoi faramitati-i cu ajutorul unei furculite si puneti-i intr-un castron.
  • Spalati pestele, scurgeti-l de apa,  condimentati-l cu sare si piper si fierbeti-l 5-7 minute.
  • Scurgeti pestele de apa, scoateti-i pielea si eventualele oase, faramitati-l cu ajutorul unei furculite, apoi puneti-l in castronul cu cartofi faramitati.
  • Adaugati peste acestea oul batut, patrunjelul proaspat tocat, condimentati cu sare, piper si boia dulce.
  • Mixati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Formati chiftele din compozitia obtinuta, dati-le prin pesmet, apoi prajiti-le intr-o tigaie in care ati incins in prealabil ulei.
  • Dupa ce s-au prajit, asezati-le pe o farfurie in care ati pus prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.
  • Chiftele din cod si cartofi se servesc calde alaturi de o salata verde simpla si un pahar de vin alb demi-sec.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.