Tort cu zmeura si coacaze

24 Shares

Deliciosul Tort cu zmeura si coacaze merge perfect la orice sarbatoare. Blatul simplu combinat cu crema de zmeura-coacaze si crema de frisca-ciocolata alba, alcatuiesc un desert fabulos.

Tort cu zmeura si coacaze 1

Ingrediente Tort cu zmeura si coacaze :

Blat:

  • 5 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema simpla de frisca:

  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 150 grame ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri intaritor frisca

Crema zmeura si coacaze:

  • 350 grame zmeura
  • 200 grame coacaze
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingura suc de lamaie
  • 2 linguri gelatina

Decor:

  • 100 grame zmeura
  • 5 crengute coacaze
  • 1/2 cana afine

Preparare Tort cu zmeura si coacaze :

Blat:

  • Bateti albusele impreuna cu zaharul (adaugat treptat) pana se intaresc.
  • Galbenusele se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena, apoi se adauga peste albusurile rigide.
  • Praful de copt se mixeaza cu faina, apoi mixul format se adauga peste compozitia de albusuri-zahar-galbenusuri.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm, unsa in prelabil cu unt.
  • Se da blatul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25 minute sau se verifica cu scobitoarea.
  • Blatul se lasa sa se raceasca complet.

Crema simpla de frisca:

  • Puneti ciocolata alba rupta in bucatele intr-o cratita pe bain-marie impreuna cu laptele.
  • Mixati pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • Intre timp smantana pentru frisca se mixeaza cu continutul celor 4 plicuri de intaritoare de frisca pana cand se obtine o frisca de consistenta tare.
  • Adaugati treptat in frisca obtinuta, compozitia de ciocolata+lapte dupa ce aceasta s-a racit.
  • Se da la frigider minim 30 minute.

Crema de zmeura si coacaze:

  • Zmeura si coacazele se spala apoi se pun intr-o cratita la foc mic.
  • Se adauga peste acestea zaharul si sucul de lamaie.
  • Se mixeaza si se lasa pe foc, pana cand zaharul se topeste si fructele incep sa se inmoaie.
  • Peste compozitia fierbinte se adauga gelatina, se mixeaza continuu pana cand aceasta se dizolva complet.
  • Se lasa crema astfel obtinuta sa se raceasca complet.

Asamblare Tort cu zmeura si coacaze:

  • Blatul obtinut se taie in 3 parti, obtinandu-se 3 foi de blat.
  • Pe prima foaie de blat se intinde 1/3 din crema de zmeura si coacaze, apoi aproximativ 1/6 din crema simpla de frisca.
  • Se repeta straturile (foaie de blat – 1/3crema zmeura si coacaze – 1/6 crema simpla frisca).
  • Pe stratul de frisca se pun afinele.
  • Se aseaza a treia foaie de blat.
  • Se unge cu 1/3 din crema de zmeura si coacaze.
  • Se intinde apoi restul cremei de frisca (1/2) pe tot tortul (inclusiv pe margini).
  • Se decoreaza cu zmeura, coacaze, afine.
  • Tortul cu zmeura si coacaze se lasa la frigider minim 8 ore, apoi se poate taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.