Pui cu masline inabusit

Delicioasa reteta Pui cu masline inabusit imbina cu succes ghimbirul, coriandrul, usturoiul, chimionul si boiaua dulce, ceea ce ii confera acestui savuros preparat o aroma imbietoare.

pui cu masline inabusit

Ingrediente pui cu masline inabusit:

  • 4 linguri ulei masline
  • 1 kg pulpe pui (taiate in doua)
  • Piper negru
  • 2 cepe marime medie tocate marunt
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2-3 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 ½ lingurita boia dulce
  • 700 ml supa de pui/apa
  • ¼ lingurita sofran
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 70 grame masline verzi
  • Coaja de lamaie taiata fideluta de la 2 lamai

Preparare pui cu masline inabusit:

  •  Spalati pulpele de pui, uscati-le, condimentati-le cu sare si piper, apoi caliti-le  pe fiecare parte pana se rumenesc, intr-o tigaie in care ati pus cele 4 linguri de  ulei de masline.
  • Scoateti pulpele pe o farfurie.
  • Adaugati ceapa in tigaie si caliti-o pana se inmoaie.
  • Puneti apoi usturoiul, ghimbirul, coriandrul, boiaua, chimionul si mixati bine ingredientele.
  • Adaugati pulpele de pui prajite anterior, si amestecati-le usor cu condimentele din tigaie.
  • Turnati supa de pui astfel incat pulpele sa fie acoperite trei sferturi.
  • Adaugati sofranul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati-o la foc mediu 20-25 minute.
  • Puneti apoi maslinele si coaja de lamaie taiata fideluta.
  • Lasati puiul cu masline inabusit sa mai fiarba la foc mic timp de  10 minute.
  • Se serveste cald alaturi cous-cous sau orez.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Pui cu masline inabusit” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.