Prajitura pufoasa cu zmeura

Prajitura pufoasa cu zmeura este un desert complet: contine un blat de cacao, un blat tip pandispan, umplutura de branza crema si delicioasele fructe de zmeura. Desigur, puteti folosit si alte fructe (caise, piersici – taiate in felii, sau cirese, visine – le scoateti samburii), iar rezultatul final va fi la fel de savuros.

Prajitura pufoasa cu zmeura

Ingrediente Prajitura pufoasa cu zmeura:

Blat cu cacao:

  • 300 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 150 grame unt topit si racit
  • 1 ou
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Umplutura:

  • 600 – 700 grame branza crema
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Blat simplu :

  • 200 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt

 

  • Zmeura
  • zahar pudra pentru garnisit

Preparare Prajitura pufoasa cu zmeura:

Blatul de cacao:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava de copt dreptunghiulara de 23×33 cm.
  • Intr-un castron amestecati cu ajutorul mixerului oul impreuna cu zaharul si untul topit.
  • Adaugati cacaua si apa, iar in final incorporati faina si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen (va fi de consistenta mai moale).
  • Umeziti-va mainile si cu ajutorul acestora intindeti aluatul de cacao obtinut pe foaia de copt din tava de cuptor.

Umplutura:

  • Intr-un castron mixati branza crema cu oul, zaharul si zaharul vanilat.
  • Intindeti crema obtinuta peste blatul de cacao.
  • Deasupra acestuia puneti zmeura.

Blatul simplu:

  • Cu ajutorul mixerului amestecati ouale cu zaharul, apa, uleiul.
  • In final incorporati faina si praful de copt.
  • Dupa ce ati obtinut un aluat omogen turnati-l peste stratul de zmeura si intindeti-l cu grija pe toata suprafata tavii de copt.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea (daca top-ul prajiturii este copt, iar partea de jos mai trebuie coapta, intindeti o folie de aluminiu peste prajitura si mai lasati-o cca. 15-20 minute in cuptor).
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o decora cu zahar pudra si de a o taia in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.