Prajitura pufoasa cu zmeura
Prajitura pufoasa cu zmeura este un desert complet: contine un blat de cacao, un blat tip pandispan, umplutura de branza crema si delicioasele fructe de zmeura. Desigur, puteti folosit si alte fructe (caise, piersici – taiate in felii, sau cirese, visine – le scoateti samburii), iar rezultatul final va fi la fel de savuros.
Ingrediente Prajitura pufoasa cu zmeura:
Blat cu cacao:
- 300 grame faina
- 150 grame zahar
- 150 grame unt topit si racit
- 1 ou
- 4 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Umplutura:
- 600 – 700 grame branza crema
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
Blat simplu :
- 200 grame faina
- 150 grame zahar
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 6 linguri apa
- 1/2 plic praf de copt
- Zmeura
- zahar pudra pentru garnisit
Preparare Prajitura pufoasa cu zmeura:
Blatul de cacao:
- Puneti hartie de copt intr-o tava de copt dreptunghiulara de 23×33 cm.
- Intr-un castron amestecati cu ajutorul mixerului oul impreuna cu zaharul si untul topit.
- Adaugati cacaua si apa, iar in final incorporati faina si praful de copt.
- Mixati pana cand obtineti un aluat omogen (va fi de consistenta mai moale).
- Umeziti-va mainile si cu ajutorul acestora intindeti aluatul de cacao obtinut pe foaia de copt din tava de cuptor.
Umplutura:
- Intr-un castron mixati branza crema cu oul, zaharul si zaharul vanilat.
- Intindeti crema obtinuta peste blatul de cacao.
- Deasupra acestuia puneti zmeura.
Blatul simplu:
- Cu ajutorul mixerului amestecati ouale cu zaharul, apa, uleiul.
- In final incorporati faina si praful de copt.
- Dupa ce ati obtinut un aluat omogen turnati-l peste stratul de zmeura si intindeti-l cu grija pe toata suprafata tavii de copt.
- Dati prajitura in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 30-40 minute sau verificati cu scobitoarea (daca top-ul prajiturii este copt, iar partea de jos mai trebuie coapta, intindeti o folie de aluminiu peste prajitura si mai lasati-o cca. 15-20 minute in cuptor).
- Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o decora cu zahar pudra si de a o taia in patrate.