Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca

Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca este o prajitura complexa, extraordinar de savuroasa. Blatul din albusuri si cel din biscuiti, impreuna cu crema de ciocolata si cea de galbenusuri, acompaniate de frisca si fulgii de cocos, formeaza un desert perfect pe placul oricui.

Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca

Ingrediente Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca:

Blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 250 grame unt topit
  • 100 grame ciocolata dark

Alte ingrediente:

  • 200 grame biscuiti Petit Beurre
  • Lapte necesar pentru a inmuia biscuitii
  • 2-3 pahare frisca
  • Fulgii de cocos pentru ornare

Preparare Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca:

Blat:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu un praf de sare.
  • Adaugati in acestea zaharul si uleiul; mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi faina pe care in prelabil ati mixat-o cu praful de copt.
  • Ungeti cu putin unt si tapatati cu faina o tava de copt de 23×33 cm.
  • Turnati in aceasta aluatul obtinut anterior, si dati-l in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 15 minute, sau pana cand se rumeneste putin.
  • Scoateti blatul din cuptor si stropiti-l cu 2-3 linguri de lapte.

Crema:

  • Mixati intr-un castron galbenusele impreuna cu amidonul si 2-3 linguri de lapte pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte puneti-l intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand laptele devine fierbinte adaugati in acesta compozitia obtinuta anterior din galbenusuri si amidon.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o crema consistenta.
  • Luati cratita de pe foc si incorporati in crema untul topit, apoi impartiti-o in doua parti egale.
  • Intr-una din ele adaugati ciocolata dark topita, cealalta crema va ramane galbena.

Asamblare Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca:

  • Asezati blatul copt anterior pe un platou de prajituri.
  • Deasupra acestuia intindeti crema de ciocolata.
  • Peste el asezati biscuitii Petit Beurre inmuiati cateva secunde in lapte.
  • Intindeti crema galbena peste biscuiti, iar deasupra asezati frisca.
  • In final decorati cu fulgii de cocos.
  • Lasati Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca sa stea la frigider cel putin 10-12 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.