Prajitura Craiasa Zapezii

273 Shares

Prajitura Craiasa Zapezii este o prajitura complexa, extraordinar de savuroasa. Blatul din albusuri si cel din biscuiti, impreuna cu crema de ciocolata si cea de galbenusuri, acompaniate de frisca si fulgii de cocos, formeaza un desert perfect pe placul oricui.

Prajitura frageda cu crema de ciocolata si frisca

Ingrediente Prajitura Craiasa Zapezii:

Blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 250 grame unt moale
  • 100 grame ciocolata neagra

Alte ingrediente:

  • 200 grame biscuiti Petit Beurre
  • 4 linguri lapte caldut pt. insiropat blatul
  • Lapte necesar pentru a inmuia biscuitii (cca. 150 – 200 ml)
  • 2-3 pahare frisca
  • Fulgii de cocos pentru ornare

Preparare Prajitura Craiasa Zapezii:

Blat:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu un praf de sare.
  • Adaugati in acestea zaharul si uleiul; mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi faina pe care in prelabil ati mixat-o cu praful de copt.
  • Ungeti cu putin unt si tapatati cu faina o tava de copt de 23×33 cm.
  • Turnati in aceasta aluatul obtinut anterior, si dati-l in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 15 minute, sau pana cand se rumeneste putin.
  • Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca.

Crema:

  • Mixati intr-un castron galbenusele impreuna cu amidonul si 2-3 linguri de lapte pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte puneti-l intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand laptele devine fierbinte adaugati in acesta compozitia obtinuta anterior din galbenusuri si amidon.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o crema consistenta.
  • Luati cratita de pe foc apoi impartiti-o in doua parti egale.
  • Intr-una din ele adaugati ciocolata neagra si mixati ciocolata se topeste si obtineti o crema de ciocolata, iar cealalta crema va ramane crema de vanilie.
  • Puneti folie de plastic direct peste cele doua creme.
  • Dupa ce se racesc complet, adaugati 100 g unt moale in crema de ciocolata si 150 unt moale in crema de vanilie.
  • Mixati ambele creme pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura Craiasa Zapezii:

  • Asezati blatul copt anterior pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu 4 linguri lapte caldut.
  • Deasupra acestuia intindeti crema de ciocolata.
  • Peste el asezati biscuitii Petit Beurre inmuiati cateva secunde in laptele caldut (150 – 200 ml).
  • Intindeti crema de vanilie peste biscuiti, iar deasupra asezati frisca.
  • In final decorati cu fulgii de cocos.
  • Lasati Prajitura Craiasa Zapezii sa stea la frigider cel putin 10-12 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.