Fursecuri umplute cu crema de zmeura si ciocolata alba

Un desert cu care va puteti delecta musafirii sunr delicioasele Fursecuri umplute cu crema de zmeura si ciocolata alba. Se prepara rapid si au o aroma deosebita.

Fursecuri umplute cu crema de zmeura si ciocolata alba
Ingrediente Fursecuri umplute cu crema de zmeura si ciocolata alba:

  • 1 3/4 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 grame unt
  • 1 1/2 cana zahar + 2 lingurite (pentru crema de zmeura)
  • 1 ou mare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 175 grame zmeura proaspata
  • 225 grame ciocolata alba rupta in bucatele
  • 1/3 pahar frisca

Preparare Fursecuri umplute cu crema de zmeura si ciocolata alba:

  • Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius.
  • Puneti hartie de copt in doua tavi de cuptor.
  • Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt.
  • Intr-un alt castron amestecati cu ajutorul unui mixer untul si 1 ½ cana zahar la viteza medie pana cand obtineti o crema omogena (2-3 minute).
  • Incorporati apoi oul, esenta de vanilie; mixati ingredientele inca 30 de secunde.
  • Adaugati apoi peste crema obtinuta mixul de faina+praf de copt.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Cu ajutorul unui pos cu varf rotund puneti compozitia sub forma de buline ceva mai mari in tavile in care ati pus hartia de copt, la distanta de 1-2 cm intre ele.
  • Dati fursecurile la cuptor timp de 7-8 minute sau pana cand baza devine pe margine aurie.
  • Lasati fursecurile sa se raceasca complet inainte de a le umple cu crema de zmeura si ciocolata alba.

Crema de zmeura:

  • Intr-un blender puneti zmeura impreuna cu cele 2 lingurite de zahar.
  • Mixati pana cand obtineti un piure de zmeura.
  • Strecurati cu grija piureul cu ajutorul unei strecuratoare, astfel incat sa nu mai aveti seminte in acesta.
  • Topiti ciocolata alba pe bain-marie, apoi luati cratita de pe foc si incorporati in aceasta frisca.
  • Adaugati apoi crema de zmeura trecuta prin strecurtoare (fara seminte).
  • Lasati crema de zmeura si ciocolata alba sa se raceasca complet, apoi dati-o la frigider cel putin 30 minute.
  • Dupa ce scoateti crema din frigider umpleti doua cate doua fursecuri cu crema, apoi mai dati-le la frigider 1-2 ore.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.