Fasole picanta cu bere si bacon

Servita ca atare sau langa niste carnati proaspeti ori semi-afumati, delicioasa
Fasole picanta cu bere si bacon se prepara usor, este consistenta, deci ideala pentru masa de pranz. Puteti folosi si fasole alba sau neagra, ori ce alta fasole boabe aveti la indemana, rezultatul final va fi la fel de savuros.

Fasole picanta cu bere si bacon

Ingrediente Fasole picanta cu bere si bacon:

  • 4 felii de bacon taiate cuburi
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei iute curatat de seminte si nervur taiat in bucatele
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 350 ml bere bruna
  • 450 grame fasole pinto pe care ati fiert-o in prealabil
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1 lingura suc proaspat de lamaie
  • Coriandru proaspat tocat

Preparare Fasole picanta cu bere si bacon:

  • Caliti baconul taiat cubulete cateva minute pe fiecare parte pana cand acesta se rumeneste, apoi asezati-l pe o farfurie.
  • Adaugati apoi in tigaie ceapa si ardeiul iute tocate marunt.
  • Caliti-le 5-6 minute in grasimea ramasa de la bacon, pana cand ceapa si ardeiul se inmoaie, avand grija sa sa le amestecati din cand in cand.
  • Adaugati apoi in tigaie usturoiul, berea, fasolea pinto fiarta, zaharul brun, oregano, praful de chili, chimionul, sarea.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute, avand grija sa mixati ingredientele din cand in cand.
  • Dupa ce stingeti focul incorporati baconul rumenit anterior si sucul de lamaie.
  • Cand serviti delicioasa Fasole picanta cu bere si bacon, garnisiti-o cu coriandrul proaspat tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.