Paste cu ton la cuptor

O cina cremoasa, usor de preparat, consistenta, o obtineti preparand delicioasele Paste cu ton la cuptor.

Paste cu ton la cuptor

Ingrediente Paste cu ton la cuptor:

  • 400 grame paste rigatoni sau penne
  • 45 grame unt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 grame faina
  • 600 ml lapte
  • 250 grame branza cheddar rasa
  • 320 grame conserva de ton in ulei (scurgeti uleiul)
  • 100 grame boabe de porumb din conserva
  • 150 grame mazare congelata
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat

Preparare Paste cu ton la cuptor:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Fierbeti pastele in apa cu sare timp de 8 minute, scurgeti-le de apa.
  • In timp ce fierb pastele, topiti untul intr-o tigaie si caliti in acesta ceapa timp de 6-8 minute la foc mic pana cand se rumeneste, avan grija sa amestecati din cand in cand.
  • Adaugati apoi faina, mixati continuu 1-2 minute pana cand se formeaza un sos, apoi turnati usor laptele, mixand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
  • Mixati pana cand obtineti un sos omogen, apoi adaugati in compozitie 2/3 din branza cheddar rasa.
  • Condimentati cu piper.
  • Dupa ce ati scurs pastele fierte de apa, puneti-le intr-o tava Jena sau de ceramica de 20×30 cm.
  • Turnati peste acestea sosul obtinut anterior din ceapa, faina, lapte.
  • Adaugati apoi tonul din conserva pe care l-ati rupt in bucatele cu furculita, boabele de porumb, mazarea congelata, si jumatate din patrunjelul proapat tocat.
  • Mixati usor ingredientele din tava, apoi presaarti deasupra branza cheddar ramasa (1/3).
  • Dati pastele cu ton in cuptorul incins timp de 20-25 minute sau pana cand branza pusa deasupra se rumeneste.
  • Garnisiti cu patrunjelul proaspat ramas.
  • Serviti imediat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.