Clatite aperitiv cu zucchini si iaurt

Delicioasele Clatite aperitiv cu zucchini si iaurt reprezinta o gustare perfecta pentru masa de pranz. Se prepara usor, iar dressing-ul de iaurt folosit la garnisirea lor le fac si mai savuroase. Din ingredientele de mai jos se obtin 6-8 clatite aperitiv cu zucchini si iaurt.

clatite-aperitiv-cu-zucchini-si-iaurt

Ingrediente clatite aperitiv cu zucchini si iaurt:

  • 4 zucchini marime medie
  • 100 grame faina
  • 1 legatura marar tocata fin
  • 2 oua batute cu telul sau furculita
  • 1-2 fire usturoi tocat fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Pentru dressing:

  • 120 ml iaurt (poate fi si iaurt de baut)
  • 1 legatura marar tocat fin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajire

Preparare clatite aperitiv cu zucchini si iaurt:

  • Radeti zucchini pe razatoarea cu ochiuri  mari, frecati-i cu sare si lasati-i intr-o strecuratoare deasupra unui vas 30 minute pentru a se scurge sucul rezultat.
  • Dupa ce s-au scurs bine de suc (puteti sa-i stoarceti si cu mainile pentru a elimina orice exces de suc), puneti-i intr-un castron si adaugati faina, praful de copt, ouale, usturoiul, mararul, sarea, piperul.
  • Mixati bine ingredientele, pana se formeaza un aluat omogen.
  • Prajiti clatitele de zucchini intr-o tigaie cu ulei incins, pe ambele parti, pana cand acestea se rumenesc.
  • Dupa ce sunt gata, asezati-le pe o farfurie pe care ati pus prosop de hartie, pentru a absorbi din grasime.

Dressing:

  • Amestecati intr-un castron cu ajutorul unei furculite iaurtul, mararul, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sarea si piperul pana cand ingredientele se omogenizeaza.
  • Serviti clatitele aperitiv cu zucchini si iaurt calde,  impreuna cu dressingul preparat anterior.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon6.46k

5 comments

  • Iulia

    Par foarte apetisante. Fiind post nu le pot savura inca, dar as vrea sa-i fac fetitei mele. Pot fi pregatite si la cuptor, fara a fi necesara prajirea? Multumesc.

  • Costin

    Ziua buna, deja am ametit doar privindu-le. Deoarece sunt diabetic, cu ce altceva as putea inlocui faina? Evident cu ceva fara pic de carbohidrati.
    Multumesc.

    • ca sa se “lege” compozitia, trebuie folosita faina/amidon, deci nu stiu cu ce ati putea inlocui. Sfatul meu este sa mai adaugati 1-2 oua, si vor iesi tip omleta, evident renuntand la faina.

  • MaRia

    Luati Proteins pouder, praf de proteina pură si in rest rețetă asa cum este. Nu adăugați ouă mai multe pentru ca aveti proteina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.