Sufleu de branza

Sufleul de branza este un preparat culinar foarte gustos, usor de facut. Se poate servi atat la micul dejun, la masa de pranz, dar si la cina . Acest sufleu de branza  este foarte bun si   pentru copii.

Sufleu-de-branza

Ingrediente Sufleu de branza:

  • 80 grame faina
  • 50 grame amidon
  • 500 ml lapte
  • 60 grame unt topit
  • 200 grame de branza Gouda rasa sau cascaval mai tare ras
  • 6 oua separate
  • Sare
  • Piper

Preparare Sufleu de branza:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina un vas ceramic de copt sau tip Jena.
  • Intr-o oala mare puneti laptele si amidonul la foc mic, mixati continuu pana cand compozitia incepe sa fiarba.
  • Luati apoi compozitia de pe foc si mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Separat, topiti untul pe bain-marie.
  • Luati o alta cratita antiaderenta si puneti in aceasta untul topit la foc mic.
  • Adaugati faina in ploaie peste untul topit, mixati continuu pentru a nu se forma cocoloase, si lasati compozitia sa fiarba pana cand faina devine putin aurie.
  • Luati cratita de pe foc si turnati apoi in aceasta crema obtinuta anterior din lapte+amidon.
  • Amestecati puternic pana obtineti un sos de consistenta groasa, apoi condimentati cu sare si piper si lasati compozitia sa se raceasca putin.
  • Bateti albusurile spuma.
  • Incorporati in cratita cu sosul cel gros obtinut anterior cate un galbenus pe rand, amestecand dupa fiecare in parte.
  • Adaugati branza Gouda sau cascavalul.
  • Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporati in final albusurile batute spuma.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul obtinut in vasul pregatit anterior si dati sufleul de branza in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana cand acesta se rumeneste.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.