Sufleu de branza

140 Shares

Sufleul de branza este un preparat culinar foarte gustos, usor de facut. Se poate servi atat la micul dejun, la masa de pranz, dar si la cina . Acest sufleu de branza  este foarte bun si   pentru copii.

Sufleu-de-branza

Ingrediente Sufleu de branza:

  • 80 grame faina
  • 50 grame amidon
  • 500 ml lapte
  • 60 grame unt topit
  • 200 grame de branza Gouda rasa sau cascaval mai tare ras
  • 6 oua separate
  • Sare
  • Piper

Preparare Sufleu de branza:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina un vas ceramic de copt sau tip Jena.
  • Intr-o oala mare puneti laptele si amidonul la foc mic, mixati continuu pana cand compozitia incepe sa fiarba.
  • Luati apoi compozitia de pe foc si mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Separat, topiti untul pe bain-marie.
  • Luati o alta cratita antiaderenta si puneti in aceasta untul topit la foc mic.
  • Adaugati faina in ploaie peste untul topit, mixati continuu pentru a nu se forma cocoloase, si lasati compozitia sa fiarba pana cand faina devine putin aurie.
  • Luati cratita de pe foc si turnati apoi in aceasta crema obtinuta anterior din lapte+amidon.
  • Amestecati puternic pana obtineti un sos de consistenta groasa, apoi condimentati cu sare si piper si lasati compozitia sa se raceasca putin.
  • Bateti albusurile spuma.
  • Incorporati in cratita cu sosul cel gros obtinut anterior cate un galbenus pe rand, amestecand dupa fiecare in parte.
  • Adaugati branza Gouda sau cascavalul.
  • Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporati in final albusurile batute spuma.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati aluatul obtinut in vasul pregatit anterior si dati sufleul de branza in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana cand acesta se rumeneste.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.