Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu  glazura de ciocolata  este un desert deosebit de savuros pe placul oricarui membru al familiei. Puteti s-o serviti ca atare sau puteti s-o garnisiti cu putina frisca.

Negresa cu glazura de ciocolata

Ingrediente negresa cu glazura de ciocolata :

  • 225 grame faina
  • 250 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 grame cacao
  • 425 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Glazura negresa cu ciocolata:

  • 50 grame unt
  • 85 grame ciocolata
  • 150 grame zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte

 Preparare negresa cu ciocolata:

  • Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul.
  • Adaugam treptat laptele caldut si uleiul, apoi puneti si esenta de rom.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Tapetati o tava cu hartie de copt, apoi turnati compozitia de negresa in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180grade celsius, timp de 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.

Intre timp preparam glazura:

  • Amestecati untul, ciocolata,  cacaua si laptele la bain marie (daca nu aveti ciocolata se pot folosi in schimb 2 linguri de cacao).
  • Adaugati zaharul si amestecati bine cu mixerul.
  • Daca compozitia este prea groasa adaugati un pic de lapte.
  • Intindeti cu un cutit lat glazura obtinuta deasupra negresei, la 10 minute dupa ce ati scos-o din cuptor.
  • Negresa cu glazura de ciocolata se taie in patrate dupa ce s-a racit complet.

Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.