Mamaliga cu ciuperci si branza de capra

Mamaliga cu ciuperci si branza de capra se prepara foarte usor si este nemaipomenit de delicioasa. Puteti s-o serviti la pranz, dar si la o cina copioasa.

Mamaliga cu ciuperci si branza de capra

Ingrediente Mamaliga cu ciuperci si branza de capra:

  • 3 cani apa
  • 1 cana malai care fierbe repede
  • 25 grame unt
  • 150 grame branza de capra faramitata cu furculita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 grame ciuperci feliate
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 3 linguri otet balsamic
  • Sare
  • Piper
  • Frunzulite tinere de patrunjel/menta/busuioc etc. pentru garnisire

Preparare Mamaliga cu ciuperci si branza de capra:

  • Puneti cele 3 cani de apa la fiert intr-un ceaun.
  • Adaugati malaiul treptat si mixati continuu timp de 5 minute la foc mediu.
  • Luati ceaunul de pe foc, acoperiti-l si lasati sa stea asa 5-6 minute, apoi incorporati in mamaliga formata branza de capra (120 grame) si untul.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie si sotati ciupercile 8-10 minute.
  • Adaugati usturoiul tocat fin, apoi otetul balsamic.
  • Lasati ciupercile pe foc inca 5-6 minute pana cand se reduce sosul format.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Dupa ce incorporati branza de capra si untul in mamaliga, turnati-o intr-un vas ceramic, iar deasupra puneti ciupercile calite in usturoi si otetul balsamic.
  • Garnisiti cu branza de capra faramitata ramasa (30 grame) si cu frunzulitele tinere de patrunjel/menta/busuioc etc.
  • Serviti imediat Mamaliga cu ciuperci si branza de capra.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.