Stroganoff de pui

Stroganoff de pui este o mancare din carne pui renumita, pe care o regasim in meniu oricarui restaurant stilat. Mai jos va prezint reteta stroganoff de pui pe care o putem prepara si in bucataria personala.

Stroganoff de pui

Ingrediente Stroganoff de pui:

  • 300 grame noodles
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 250 grame ciuperci feliate
  • 1 lingura ulei
  • 15 grame unt
  • 500 grame piept de pui taiat cubulete condimentate cu sare, piper si praf de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • 1 lingura otet balsamic
  • 150 grame smantana
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat pentru garnisire

Preparare Stroganoff de pui:

  • Fierbeti pastele noodles conform instructiunilor de pe ambalaj, strecurati-le.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si caliati in acesta ceapa si ciupercile timp de 5 minute sau pana cand se inmoaie ceapa.
  • Puneti ceapa si ciupercile intr-un castron.
  • Topiti untul in aceeasi tigaie si caliti in acesta bucatele de piept de pui condimentate, timp de 7-8 minute avand grija sa le intoarceti pe toate partile.
  • Adaugati apoi in tigaie cele doua linguri de faina, supa de pui, sosul Worchestershire si otetul balsamic.
  • Mixati ingredientele usor avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  • Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa (cca. 5 minute).
  • Adaugati in tigaie ceapa si ciupercile rumenite anterior.
  • Incorporati smantana si condimentati cu sare si piper, apoi opriti focul.
  • Serviti puiul peste pastele noodles fierte si garnisiti cu patrunjelul proaspat tocat.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.