Reteta suc de rosii

Agendautila » Retete culinare » Sosuri si sucuri » Reteta suc de rosii

 

Reteta suc de rosii o preparam atunci cand dorim sa intrebuintam sucul de rosii la diverse mancaruri (Orez cu rosii si bacon, Tocanita cu carne tocata de vita, Pui cu sos de rosii ), deci trebuie sa il folosim imediat!

reteta suc de rosii3

Ingrediente reteta suc de rosii:

  • 1,2 kg rosii coapte de marime medie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 frunze proaspete de busuioc
  • Sare

Preparare reteta suc de rosii: (se va consuma imediat)

  • Cand cumparati rosii pentru prepararea sucului, verificati fiecare rosie in parte avand grija sa nu cumparati rosii stricate, patate, crestate.
  • Spalati-le bine si uscati-le.
  • Taiati fiecare rosie in 2 jumatati si eliminati partea verde.
  • Luati fiecare jumatate in parte si stoarceti sucul astfel incat sa eliminati semintele,  lasati-le cu sare 1 ora ca sa lase suc si puneti-le la fiert la foc mic timp de 40 minute amestecand din cand in cand.
  • Se dau apoi prin sita si se strivesc cu o lingura  pentru a iesi tot sucul din ele.

reteta suc de rosii

  • Varsati apoi rosiile pasate intr- cratita de otel si puneti-o la foc mic, adaugati sarea, uleiul, frunzele de busuioc si lasati-le sa fiarba 10 minute.

reteta suc de rosii1reteta suc de rosii2reteta suc de rosii3

Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.