Pui cu sos de usturoi ceapa si vin
Deliciosul Pui cu sos de usturoi ceapa si vin este o reteta clasica, ideala pentru masa de pranz. Se poate servi alaturi de o salata de crudita si cu o garnitura de orez basmati.
Ingrediente Pui cu sos de usturoi ceapa si vin:
- 3 felii bacon
- 2 linguri faina
- 1 kg pulpe de pui (partea superioara)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire ceapa verde tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 lingurita ierburi uscate (cimbru, maghiran, oregano, etc.)
- 1/2 cana vin alb
- 1 cana supa de pui
- Patrunjel tocat pentru garnisire
- Sare
- Piper
Preparare Pui cu sos de usturoi ceapa si vin:
- Intr-o tigaie termorezistenta rumeniti baconul la foc mediu timp de 5-6 minute.
- Intr-un bol mixati faina cu ierburile uscate, sarea si piperul.
- Dati fiecare pulpa de pui prin mixul de faina+condimente.
- Prajiti pulpele de pui in grasimea ramasa de la bacon pana se rumenec usor, pe fiecare parte, apoi puneti pulpele pe o farfurie.
- Puneti in tigaie uleiul de masline si caliti 6-8 minute ceapa impreuna cu usturoiul.
- Turnati apoi supa de pui si vinul; lasati ingredientele sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
- Adaugati apoi in tigaie pulpele de pui prajite anterior si baconul rumenit.
- Lasati puiul cu sos de usturoi ceapa si vin sa firaba la foc mic timp de 30-40 de minute, avand grija sa amestecati ingredientele din cand in cand.
- Serviti imediat Puiul cu sos de usturoi ceapa si vin alaturi de un piure de cartofi sau orez alb simplu.
Please follow and like us: