Pui cu sos de usturoi ceapa si vin

Deliciosul Pui cu sos de usturoi ceapa si vin este o reteta clasica, ideala pentru masa de pranz. Se poate servi alaturi de o salata de crudita si cu o garnitura de orez basmati.

Pui cu sos de usturoi ceapa si vin

Ingrediente Pui cu sos de usturoi ceapa si vin:

  • 3 felii bacon
  • 2 linguri faina
  • 1 kg pulpe de pui (partea superioara)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita ierburi uscate (cimbru, maghiran, oregano, etc.)
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 cana supa de pui
  • Patrunjel tocat pentru garnisire
  • Sare
  • Piper

Preparare Pui cu sos de usturoi ceapa si vin:

  • Intr-o tigaie termorezistenta rumeniti baconul la foc mediu timp de 5-6 minute.
  • Intr-un bol mixati faina cu ierburile uscate, sarea si piperul.
  • Dati fiecare pulpa de pui prin mixul de faina+condimente.
  • Prajiti pulpele de pui in grasimea ramasa de la bacon pana se rumenec usor, pe fiecare parte, apoi puneti pulpele pe o farfurie.
  • Puneti in tigaie uleiul de masline si caliti 6-8 minute ceapa impreuna cu usturoiul.
  • Turnati apoi supa de pui si vinul; lasati ingredientele sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  • Adaugati apoi in tigaie pulpele de pui prajite anterior si baconul rumenit.
  • Lasati puiul cu sos de usturoi ceapa si vin sa firaba la foc mic timp de 30-40 de minute, avand grija sa amestecati ingredientele din cand in cand.
  • Serviti imediat Puiul cu sos de usturoi ceapa si vin alaturi de un piure de cartofi sau orez alb simplu.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.