Pui cu sos de rosii

 

Deliciosul pui cu sos de rosii garnisit cu patrunjel si ceapa verde se prepara foarte rapid si usor. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4-5 portii.

pui cu sos de rosii

Ingrediente pui cu sos de rosii:

  • 1 pui intreg taiat in bucati
  • 3 cepe marime medie taiate julien
  • 5 rosii mari, zemoase, taiate in bucati
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 8-10 frunze proaspete de busuioc tocate marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel proaspat tocat

Preparare pui cu sos de rosii:

  • Spalati bucatile din pui, apoi stergeti-le cu un prosop de hartie.
  • Puneti o lingura de ulei de masline la incins intr-o tigaie.
  • Adaugati  ceapa taiata julien si caliti-o la foc mic timp de 10 minute, pana cand aceasta se inmoaie, avand grija s-o amestecati din cand in cand.
  • Incingeti cealalta lingura de ulei intr-o alta tigaie si caliti bucatile din pui cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand acestea se rumenesc usor.
  • Adaugati apoi peste carnea de pui rumenita, ceapa calita anterior si bucatile de rosii.
  • Lasati puiul cu rosii sa fiarba la foc mediu timp de 20-25 de minute, avand grija sa amestecati ingredientele din cand in cand.
  • In final adaugati busuiocul tocat, sarea, piperul, acoperiti tigaia cu un capac, si mai lasati-o pe foc inca 5 minute.
  • Serviti cald puiul cu rosii garnisit cu patrunjel si ceapa verde,  alaturi de o garnitura de orez ori paste.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „Pui cu sos de rosii” va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.