Muschi de vita la tigaie cu ghimbir

Agendautila » Retete culinare » Preparate din carne de vita » Muschi de vita la tigaie cu ghimbir

 

Muschi de vita la tigaie cu ghimbir este un preparat deosebit de aromat datorita condimentelor folosite. Din ingredientele prezentate mai jos se obtin 4 portii muschi de vita la tigaie cu ghimbir.

muschi de vita la tigaie cu ghimbir

Ingrediente muschi de vita la tigaie cu ghimbir:

–         1 kg muschi de vita

–         2 linguri ulei

–         1 legatura ceapa verde taiata in diagonala de 1cm

–         2 catei de usturoi taiati in felii subtiri

 –         2-3 ardei kapia iuti taiati bucatele

–         2cm ghimbir proaspat curatat si taiat in fisii subtiti precum betele de chibit

 –         Sare

–         Piper

 –         Alte mirodenii dupa gust

Ingrediente pentru marinat muschi de vita la tigaie cu ghimbir:

–         2 linguri otet mere

–         1 lingurita ghimbir ras pe razatoarea mica

–         5 linguri sos de soia

–         1 lingura de miere

–         1 lingurita boia iute

–         1 lingurita chimion pisat

Preparare muschi de vita la tigaie  cu ghimbir:

  • Raciti la congelator pentru 30 de minute muschiul de vita inainte sa-l taiati in fasii transversale de 1cm, deoarece in felul acesta veti taia mai usor feliile.

muschi de vita la tigaie cu ghimbir2

  • Intr-un castron de marime  medie pragatiti sosul pentru marinat, amestecand ingredientele:  otetul de mere, ghimbirul ras, sosul de soia, mierea, boiaua iute, chimionul pisat.
  • Adaugati feliile taiate de muschi de vita si acoperiti-le bine cu acest sos marinat, apoi lasati-le la frigider minim 30 minute maxim 4 ore.
  • Incingeti  uleiul intr-o tigaie tip wok sau intr-o tigaie mare antiaderenta, adaugati fasiile de muschi de vita marinate si prajiti-le timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi scoateti-le din tigaie si puneti-le intr-un castron.
  • Dupa ce ati prajit toate fasiile de muschi de vita, puneti in tigaie ardeii kapia si usturoiul taiat  amestecand continuu timp de 1 minut.
  • Adaugati apoi ghimbirul taiat in fasii subtiri,  mixati  ingredientele inca 1 minut, apoi puneti din nou in tigaie  muschiul de vita si ceapa verde.
  • Amestecati ingredientele 3-4 minute , apoi luati tigaia cu muschi de vita si ghimbir de pe foc .
  • Muschiul de vita la tigaie cu ghimbir se poate servi cu orez alb.

muschi de vita la tigaie cu ghimbir3muschi de vita la tigaie cu ghimbir4muschi de vita la tigaie cu ghimbir5

  • O portie muschi de vita la tigaie cu ghimbir de 200 grame contine 380 de calorii.
  • Timpul de preparare al retetei muschi de vita la tigaie cu ghimbir este de 4 ore, iar timpul de gatire de 10 minute.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „Muschi de vita la tigaie cu ghimbir”  va invitam sa completati  formularul de mai jos.

Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.