Chiftele in sos de rosii

Savuroasele Chiftele in sos de rosii se prepara usor si sunt ideale pentru masa de pranz. Baconul si parmezanul folosite la compozitia acestora le confera un gust deosebit.

Chiftele in sos de rosii

Ingrediente chiftele in sos de rosii:

Sosul de rosii

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi pisati
  • 200 grame pasta de tomate
  • 125 ml supa pui (sau apa)
  • Sare
  • Piper

 

Chiftele

  • 500 grame carne tocata (porc, vita, pui)
  • 100 grame bacon taiat bucatele mici
  • 100 grame Parmezan ras
  •  1 lingurita busuioc uscat
  • 50 grame pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri ulei pentru prajit chiftelele

Preparare chiftele in sos de rosii:

  •  Incingeti 1 lingura ulei intr-o tigaie antiaderenta, caliti ceapa 5-7 minute pana se inmoaie amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand,  adaugati usturoiul si mai caliti inca 1 minut.
  • Jumatate din aceasta compozitie puneti-o deoparte la racit, ea va fi folosita la prepararea chiftelelor, restul  lasati-l in tigaie pe foc, adaugati pasta de rosii, supa de pui/apa, sarea, piperul si amestecati.
  • Lasati tigaia la foc mic sa fiarba 20 de minute, pana cand sosul se leaga, amestecand din cand in cand.
  • Puneti intr-un castron carnea tocata, baconul, parmezanul, pesmetul, busuiocul uscat,  oul batut, compozitia de ceapa pusa la racit anterior, sarea, piperul.
  • Amestecati ingredientele cu mainile pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Luati apoi cu o lingurita din amestec si formati chiftelele de forma rotunda sau plata.
  • Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, adaugati jumatate din chiftele si lasati-le la prajit  8-10 minute avand grija sa le  intoarceti cand pe o parte cand pe alta.
  • Scoateti chiftelele si puneti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime, adaugati inca o lingura de ulei in tigaie si prajiti si cealalta jumatate din cantitatea de chiftele.
  • Dupa ce sunt gata si acestea adaugati in tigaie primul rand de chiftele si sosul de rosii preparat anterior.
  • Dati focul mai tare si lasati-le la fiert timp de 10 minute.
  • Se pot servi alaturi de paste sau orez simplu.
  • Deasupra puteti prasara verdeata proaspata sau frunze de telina.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.