Spaghete bolognese

Agendautila » Retete culinare » Retete cu paste » Spaghete bolognese

Delicioasele spaghete Bolognese sunt perfecte pentru o cina copioasa. Se servesc calde langa un pahar de vin rosu demisec.

spaghete bolognese

 

Ingrediente Spaghete Bolognese:

  • 350 grame spaghete
  • 75 grame bacon
  • 500 grame pulpa de rosii
  • 250 grame pulpa de vitel tocata
  •  1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei masline
  • 1 tulpina de telina (frunzele verzi)
  •  Sare
  • Piper
  • 4-5 frunze busuioc taiate marunt

Preparare spaghete bolognese:

  • Taiati ceapa, morcovul, telina si inabusiti-le in uleiul de masline timp de 3-4 minute.
  • Adaugati baconul taiat , carnea tocata de vitel si amestecati continuu 5-6 minute.
  • Adaugati pulpa de rosii, sarea, piperul, frunzele de busuioc si lasati sosul format sa fiarba la foc mic aproximativ o ora amestecand din cand in cand (reteta originala de spaghete bolognese recomanda sa fierbem sosul in jur de doua ore, insa si fiert mai putin este la fel de gustos)
  • Intre timp fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, clatiti-le in apa rece si strecurati-le.
  • Cand sosul si pastele sunt gata, turnati peste spaghete sosul obtinut mai sus.
  • Deasupra spaghetelor Bolognese  se presara branza sau cascaval ras.
  • O portie de 200 grame spaghete Bolognese contine 475 de calorii; timpul de preparare al retetei spaghete Bolognese este de 15 minute si timpul de gatire de o ora si un sfert.
  • Spaghetele Bolognese se servesc calde alaturi de un pahar de vin rosu.

Daca aveti intrebari, comentarii, sugestii, la reteta „ Spaghete Bolognese”  va invitam sa completati  formularul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.