Placinta cu cartofi

O garnitura perfecta pentru orice tip de friptura este delicioasa Placinta cu cartofi. Se prepara rapid si este foarte consistenta.

Placinta cu cartofi

Ingrediente Placinta cu cartofi:

  • 6 cartofi marime medie
  • 30 grame unt
  • 2 lingurite lapte
  • 1 fir de praz curatat, spalat, taiat rondele, apoi acestea taiate pe jumatate
  • 175 grame branza cheddar rasa
  • O rosie taiata in felii
  • Sare
  • Piper

Preparare Placinta cu cartofi:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i pe sfert si punetii sa fiarba in apa cu sare 20-25 de minute sau pana cand sunt gata.
  • Strecurati-i de apa, puneti-i intr-un castron, adaugati 15 grame de unt si laptele, si faceti-i piure cu ajutorul unui pasator de cartofi.
  • Cand piureul este inca cald, incorporati in acesta 2/3 din cantitatea de branza cheedar rasa, si condimentati cu sare si piper.
  • In timp ce cartofii fierb, topiti restul de unt intr-o tigaie si caliti in acesta la foc mediu jumatatile de rondele de praz, pana cand acestea se inmoaie.
  • Luati o forma Jena rotunda cu diametrul de cca 16-18 cm si asezati pe fundul acesteia 1/3 din piureul realizat anterior (in care ati incorporat 2/3 din cantitatea de branza cheddar rasa).
  • Deasupra acestora puneti 1/2 din cantitatea de praz calita anterior.
  • Peste praz, puneti inca 1/3 din piureul in care ati incorporat branza cheddar.
  • Asezati peste acest strat restul de praz calit.
  • Deasupra lui puneti ultima treime din piureul cu branza cheddar.
  • Garnisiti cu branza cheddar ramasa (o treime) pe toata suprafata acestuia.
  • Peste aceasta aranjati feliile de rosii.
  • Dati placinta de cartofi in cuptorul incins timp de 30-35 de minute sau pana cand branza este topita si cartofii sunt usor rumeniti.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.