Cartofi frantuzesti la cuptor

377 Shares

Reteta cartofi frantuzesti la cuptor este o specialitate culinara delicioasa pe care cel mai bine o  servim cat este  calda.

Combinatia cartofi, oua, smantana, cascaval (sau alt tip de branza) fac din acest preparat culinar o delicatesa pe care o putem prepara atunci cand avem musafiri.

cartofi frantuzesti la cuptor

Ingrediente cartofi frantuzesti la cuptor:

  • 1.5 kg cartofi
  • 6 oua
  • 200 grame smantana
  • 100 grame telemea de oaie
  • 300 grame branza de vaci
  • 200 grame branza (cheddar, gouda, cascaval, etc.)
  • 1 iaurt grecesc mic

Preparare cartofi frantuzesti la cuptor:

  • Curatati cartofii de coaja, spalatii,   apoi ii taiati in felii de aproximativ  0.5 cm grosime.
  • Fierbeti feliile de cartofi in apa cu sare timp de 7-8 minute.
  • Scurgeti bine feliile de cartofi de apa.
  • Bateti 4 oua intr-un castron, apoi incorporati in acestea   toate tipurile de  branza (telemea de oaie, branza de vaci, cheddar, etc.), smantana si iaurtul grecesc.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti un vas Jena cu putin unt si asezati primul strat de cartofi semifierti  feliati pe fundul acesteia.
  • Deasupra primului strat de cartofi puneti din compozitia de oua+branza+smanatana+iaurt, pe care ati obtinut-o anterior.
  • Repetati straturile pana cand se termina, cartofii si mixul de oua+branzeturi.
  • Dati vasul Jena in cuptorul incins la 190 grade celsius timp de 30 de minute.
  • Scoateti vasul din cuptor.
  • Bateti cele 2 oua ramase cu putina sare si piper si turnati compozitia obtinuta peste cartofii scosi din cuptor.
  • Dati tava cu cartofi frantuzesti din nou in cuptorul incins timp de 10-15 minute, pana cand  crusta formata datorita oualelor este  usor rumenita.
  • Scoatati cartofi frantuzesti din cuptor si lasatii sa se raceasca cel putin 10-15 minute inainte de a-i servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.