Chec de post cu cacao si nuci

Savurosul Chec de post cu cacao si nuci se gateste usor si este foarte gustos. Textura fina si combinatia hrisca-cocos-orez, alcatuiesc un desert deosebit.

Chec de post cu cacao si nuci

Ingrediente Chec de post cu cacao si nuci:

  • 3/4 cana faina de hrisca
  • 1/2 cana faina de cocos
  • 1/2 cana faina de orez
  • 1 lingura amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ cana zahar
  • 5 linguri gem la alegere
  • 1 cana lapte de soia
  • 1/3 cana ulei
  • 1 lingura lichior Amaretto
  • 1/2 cana nuci macinate sau tocate marunt

Glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 50 g margarina

Decor:

  • Jumatati de nuci

Preparare Chec de post cu cacao si nuci:

Chec:

  • Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate (faina de hrisca, faina de cocos, faina de orez, amidonul, praful de copt, cacaua, scortisoara) cu zaharul pana la omogenizare.
  • Se adauga apoi laptele de soia, gemul, uleiul, Amaretto si nucile macinate, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se unge cu ulei si se tapeteaza cu putina faina o forma mare de chec.
  • Se toarna compozitia obtinuta si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi de toarna peste acesta glazura de cacao.
  • Checul de post cu cacao si nuci se docoreaza cu jumatati de nuci.

Glazura de cacao:

  • Puneti la fiert apa cu zaharul.
  • Cand incepe sa clocoteasca se adauga margarina taiata in cubulete si cacaua.
  • Se lasa sa fiarba cca. 5 minute la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca si se toarna si intinde peste checul racit.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.