Muzeul Ceasului din Viena

0 Shares

O vizita la splendidul Muzeu al Ceasului din Viena va ofera o plimbare caleidoscopica, ce va poarta de-a lungul timpului prin istoria fascinanta a cronometriei.

Colectia rara de ceasuri din acest muzeu, care a fost inaugurat in 1917, a avut  la baza doua colectii private: cea  a profesorului de scoala gimnaziala si in acelasi timp primul director al muzeului, Rudolf Kaftan, si colectia deosebit de valoaroasa a scriitoarei Marie von Ebner-Eschenbach.

muzeul ceasului din viena1muzeul ceasului din viena2muzeul ceasului din viena3

Muzeul Ceasului din Viena, adapostit intr-o incantatoare cladire din centrul istoric al orasului, expune  peste 3.000 de ceasuri, adunate din secolul XV pana in prezent.  In fiecare ora, in cele 3 etaje ale muzeului rasuna cu armonie, sunete si clopotei, ceasurile care inca mai functioneaza.

muzeul ceasului din viena4muzeul ceasului din viena5

Diversitatea formelor si a modelelor din toata lumea este infatisata in acest muzeu: ceasuri pictate ingenios, ceasuri bogat decorate aflate pe scrinuri inalte dupa care poti ghici statutul social al fostului proprietar, ceasuri de buzunar si ceasuri pandantiv ornamentate luxos.

muzeul ceasului din viena8

Printre atractiile principale ale muzeului se afla ceasul astronomic din sec.XVIII creat de calugarul augustin David de la  Sancto Cajetano, vestitele ceasuri „lanterna” si ceasul turn confectionat din fier – cel mai greu exponat al muzeului.

muzeul ceasului din viena6muzeul ceasului din viena7

Muzeul Ceasului din Vena se afla pe strada Schulhof, nr. 2. Este deschis de marti pana duminica intre orele 10 – 18. Pretul unui bilet de intrare este de 6 euro/persoana, iar in prima duminica a fiercarei luni, intrarea in muzeu este gratuita.

Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.