Stadionul Santiago Bernabeu

0 Shares

Stadionul Santiago Bernabeu, ce apartine echipei de fotbal Real Madrid, a fost inaugurat la 14 decembrie 1947, pe atunci numindu-se Stadionul Chamarten. Opt ani mai tarziu si-a schimbat numele in cel actual in onoarea lui Santiago Bernabeu, presedintele clubului de la acea vreme. Primul meci jucat pe stadionul Bernabeu a fost intre Real Madrid si Os Belenenses. Real Madrid si-a incantat fanii in acest meci cu scorul de 3-1.

stadionul santiago bernabeu 7

Clubul permite astazi vizitarea somptuosului stadion, si anume:

–         panorama stadionului vazuta din unul din cele 8 lifturi ce va duc in interiorul acestuia

–        camera trofeelor: cel mai „impodobit” club din lume va dezvaluie nenumaratele trofee pe care fotbalistii clubului le-au castigat de-a lungul anilor: in Liga Campionilor, in Cupa Campionilor Europeni, in  Cupa Spaniei, in Cupele Intercontinentale… o colectie asa cum n-ati mai vazut

stadionul santiago bernabeustadionul santiago bernabeu 1stadionul santiago bernabeu 2stadionul santiago bernabeu 3    -terenul de joc

stadionul santiago bernabeu 4stadionul santiago bernabeu 5stadionul santiago bernabeu 6

– loja prezidentiala: cea mai exclusivista zona a stadionului rezervata VIP-urilor, demnitarilor si oaspetilor speciali.

–          Vestiarele

–         Sala de conferinte de  presa

 Stadionul se bucura de o reputatie si o consideratie deosebita de la fani si jucatori din intreaga lume. Finala Cupei Campionilor Europeni s-a jucat aici in 1957, 1969, 1980 si 2010. Capacitatea stadionului in prezent este de 80.400 de locuri,  ea s-a redus de-a lungul anilor (120.000 de locuri in 1953), deoarece s-au eliminat locurile in picioare, impunandu-se reguli noi.

Santiago Bernabeu nu este folosit numai pentru meciurile de fotbal, desi intotdeauna aceasta va fi intrebuintarea sa principala. Concerte importante s-au tinut pe acest stadion, de exemplu Bruce Springsteen, cunoscut star rock american, a tinut aici concerte in 2007 si 2008.

Turul-vizita al Stadionului Santiago Bernabeu se poate face de luni pana sambata intre orele 10-19, iar duminica si de  sarbatori legale intre 10.30 – 18.30 (atentie insa cand se joaca meciuri pe stadion, vizitarea acestuia este permisa numai in anumite zone, iar orele de vizitare se scurteaza !). Pretul unui bilet de intrare pentru adulti este de 19 euro/persoana, iar pentru copiii sub 14 ani 13 euro/persoana. La Stadionul Santiago Bernabeu puteti ajunge cu metroul (statia Santiago Bernabeu) sau cu autobuzele: 14, 27, 40, 43, 120, 147, 150.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.