Autoworld Bruxelles

Autoworld  Bruxelles va invita sa hoinariti prin istoria vehiculelor din toate timpurile, adunate intr-o colectie unica si remarcabila: peste 300 de exemplare de diferite origini din 1886 pana in anii 70’.

autoworld bruxelles12autoworld bruxelles11 Carute trase de cai, masini sedan sport cu doua usi din anii 50’, limuzine de vis, masini obisnuite si sa nu uitam de motociclete si vehicule comerciale…

autoworld bruxelles1autoworld bruxelles2autoworld bruxelles3autoworld bruxelles4
Majoritatea masinilor apartin colectionarului Ghislain Mahy, care in 1944 a cumparat un Ford T cu modesta suma de 150 de franci belgieni, aceasta    fiind prima masina dintr-o colectie ce cuprindea peste 1000 de vehicule in anul 2000 (in Autoworld exista 230 de autovehicule din colectia acestuia, restul sunt expuse in „Mahymobiles” o colectie privata aflata tot in Belgia in oraselul Leuze-en-Hainaut).
autoworld bruxelles5autoworld bruxelles6autoworld bruxelles7
Alte exponate aflate in colectia Autoworld sunt bineninteles autovehicule belgiene din toate timpurile: puteti vedea  modele ca Vincke (prima masina vanduta in Belgia  in  1894), Vivinus (1900), Imperia TA-8 Sport (1948).

autoworld bruxelles8autoworld bruxelles9autoworld bruxelles10
Programul de vizitare al Autoworld Bruxelles este zilnic intre orele 10–17 (orar de iarna) si 10–18 (program de vara). Pretul unui bilet de intrare este de 9 euro, insa daca va cumparati Brussels Card il puteti vizita gratis . Cu acest card aveti transportul gratuit pe toate mijloacele de transport (metrou, autobuze, tramvaie) si puteti vizita gratis peste 30 de atractii turistice din Bruxelles (printre care Muzeul Instrumentelor Muzicale, Cinquantenaire, Maison du Roi, Muzeul Orientului Indepartat, Muzeul Jucariilor, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Magritte,etc.) si de asemenea puteti avea reducere intre 5% si 25% la multe alte obiective turistice Bruxelles , dar si la anumite restaurante, shop-uri, expozitii. O data cu achizitionarea  Brussels Card veti primi gratuit si   o harta a orasului.

Brussels Card exista in 3 variante: 24 ore – 24 euro, 48 ore – 34 euro, 72 ore – 40 euro (mai 2013). Se poate procura de  la Biroul de Turism din Grand Place .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *