Imagini din Berlin vazute de pe raul Spree

Daca va aventurati intr-o scurta croaziera pe raul Spree ce traverseaza centrul capitalei germane puteti vedea imagini din Berlin de neegalat.

imagini spree 4

De aici veti putea admira frumusetile Berlinului clasic si modern.

Pe malurile acestui rau intalnim multe cladiri importante si multe alte obiective turistice din Berlin precum: Insula Muzeelor, Potsdamer Platz, Reichstag, Catedrala din Berlin , sediul televiziunii ARD, Reuters, RTL, Turnul de Televiziune, etc.

imagini spree 1

Raul Spree face parte dintr-o retea densa de cai navigabile, multe din ele create artificial pentru a oferi o alternativa considerabila de trasee.

Izvorul raului Spree se afla in platoul Lausitzer (la granita cu Cehia) . Dupa ce traverseaza tinutul muntos, Spree parcurge mai multe orase , iar lungimea sa are aproximativ 400km: Bautzen, Spremberg, Cottbus, Spreewald (o padure declarata rezervatie naturala de UNESCO in 1991), Lubbenau, Lubben, Leibsch, Kopenick, si apoi ajunge in Berlin.

imagini spree 2

O croaziera pe raul Spree dureaza aproximativ o ora. Pe parcusul calatoriei un ghid va va explica in 5 limbi de circulatie internationala pe langa ce obiective si locuri importante din Berlin va aflati. Costul unei croaziere de o ora pe raul Spree costa 12.5 euro (aprilie 2013), iar vaporasele pleaca din jumatate in jumatate de ora incepand cu ora 10 pana la ora 19.30 (pe timp de vara).

imagini spree 3

Exista si croaziere ce va permit sa luati masa sau sa serviti o cafea la bordul vaporasului durata acestora fiind de  trei ore si jumatate. In cadrul acestui tip de croaziera puteti observa mult mai multe obiective turistice din Berlin, poduri, cladiri importante din frumosul Berlin. Costul unei astfel de croaziere este de 15 euro, iar meniurile incep de la 14.5 euro (daca doriti doar o prajitura delicioasa cu inghetata servita alaturi de un ceai sau de o cafea costul este de doar 6.80 euro). Atentie! insa la acest timp ce croaziera trebuie sa faceti rezervare cu cel putin 48 de ore inainte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.