Castelul Sforza din Milano

Castelul Sforza a fost construit ca un castel de aparare  in secolul XIV de catre Galeazzo Visconti II.

Partea cea mai veche a acestuia numita „Porta Giovia” a fost realizata intre 1360-1370 de-a lungul zidurilor orasului medieval. Numele castelului provine de la Francesco Sforza care l-a transformat intr-o resedinta ducala in 1450.

castelul sforza din milano1

Arhitectul Filarete a construit un turn cu ceas de 70m inaltime denumit Torre del Filarete in mijlocul fatadei centrale a portii principale. Dupa ce treceti de poarta veti ajunge in curtea acestuia  ce in trecut era folosita pentru parade militare. Pe ambele parti ale curtii sunt porti  cu poduri basculante. In prezent impresionantul castel Sforza adaposteste mai multe muzee: Muzeul de arta veche, Muzeul de mobila veche si colectii de arta, Colectia de arta aplicata , Muzeul de instrumente muzicale si Sala del Tesoro.

castelul sforza din milano2castelul sforza din milano3castelul sforza din milano4castelul sforza din milano5castelul sforza din milano6

castelul sforza din milano8In acest castel sigur nu va veti plictisi, deci daca ajungeti in Milano trebuie neaparat sa-l vizati mai ales ca un bilet pentru toate muzeele mentionate costa doar 3 euro.

castelul sforza din milano10castelul sforza din milano11castelul sforza din milano12castelul sforza din milano13castelul sforza din milano14castelul sforza din milano15castelul sforza din milano16castelul sforza din milano17

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.