Zoo Berlin

0 Shares

Zoo Berlin, cel mai preferat loc de distractie al familiilor berlineze, si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Berlin , este dotat de municipalitate cu un urias loc de joaca pentru copii, restaurante, si cafenele.

Zoo Berlin  este caminul a  13.700 de animale si a peste 1.400 de specii.

Zoo Berlin a fost infiintata in 1844 la initiativa zoologiilor Alexander von Humboldt si Martin Linchtenstein si a fost prima gradina zoologica construita in Germania.

zoo berlin 1

Aceasta are doua intrari principale: Poarta Leilor prin Hardenbergplatz si Poarta Elefantilor langa Aquarium prin Olof Palme Platz. Anual este vizitata de peste 3 milioane de persoane.

La Zoo Berlin puteti vizita si un Aquarium unde puteti admira o varietate mare de pesti si amfibieni. Printre animalele pe care le puteti vedea la gradina zoologica din Berlin se afla: hipopotami, gorile, animale nocturne, tigri, lei, Marele Panda, ursul brun, pinguini.

zoo berlin 2

Printre „starurile” de la Zoo Berlin a fost si celebrul urs polar Knut care din pacate a murit la inceputul anului 2011.

zoo berlin 4

Pe timpul iernii gradina zoologica din Berlin este deschisa zilnic intre 9 si 17, iar pe timpul verii intre 9 si 19.30. Pretul unui bilet de intrare la Zoo Berlin este de 13 euro, iar pentru copii intre 5 si 15 ani pretul este de 6.5 euro (aprilie 2013). Daca va cumparati Berlin WelcomeCard veti beneficia de o reducere de 25% din pretul biletului de intrare. De asemenea cu Berlin WelcomeCard beneficiati de transport gratuit pe toate mijloacele de transport si de discount-uri intre 25 si 50% la peste 200 de obiective turistice din Berlin si Potsdam (exista si variante de Berlin WelcomeCard ce includ si atractii turistice din Potsdam).
zoo berlin 3Cardurile pot fi de 48 ore (18.5 euro Berlin; 20.5 euro Berlin+Potsdam), 72 ore (24.5 euro Berlin; 26.5 euro Berlin+Potsadam), 72 ore + Museumpass (34 euro Berlin; 36 euro Berlin+Potsdam) sau pe 5 zile (31.5 euro Berlin; 36.5 euro Berlin+ Potsdam). Totodata cu acest card veti primi  harta turistica si  harta cu reteaua de transport in comun a Berlinului si a Potsdam-ului.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.